Alakul Bradley Cooper újabb rendezése

A Másnaposok sztárjának közelgő filmjére már le is csapott a Netflix. Cooper producertársai pedig olyan nevek, mint Steven Spielberg, Martin Scorsese és Todd Phillips.

A Leonard Bernstein amerikai zeneszerzőről (West Side Story) szóló, egyelőre Bernstein címre hallgató életrajzi filmet már 2018 óta fejlesztik (mi is akkor írtunk róla először). Eleinte úgy volt, hogy az Oscar-díjas Josh Singer (Spotlight, A Pentagon titkai) és Bradley Cooper forgatókönyvét Martin Scorsese fogja megrendezni, de ő átadta a direktori széket Coopernek, így most a Másnaposok sztárja írta és rendezi az alkotást, ő az egyik producere, és ő lesz a főszereplője is.

A sokoldalú művész ráadásul Bernstein örököseinek (köztük három gyermekének) támogatásával és segítségével fejleszti a projektet, aminek a sztorija három évtizedet ölel majd át, és a zeneszerző pályájának és életének a történetét chilei feleségével, Felicia Montealegrével való összetett kapcsolatára hegyezi ki.

Forrás: Steven Ferdman / Getty Images

 

Coopert munkája során olyan producertársai segítik, mint Steven Spielberg, Martin Scorsese és Todd Phillips, és az IMDb szerint a színész oldalán Carey Mulligan is szerepel majd a filmben (bár erről most nem írnak a film munkálatairól beszámoló új híradások). A forgatás csak a jövő év elején indul, de már most sejteni lehet, hogy a Netflix a Bernsteint az olyan Oscar-esélyes produkciói utódjának szánja, mint a múlt évből a Házassági történet és Az ír.

Ahogy arról korábbi cikkünkben szintén írtunk, a Bernsteinnel párhuzamosan egy konkurens életrajzi film fejlesztése is elindult a neves zeneszerzőről: ebben a projektben Jake Gyllenhaal játszotta volna a főszerepet, a rendező pedig Cary Joji Fukunaga lett volna. De miután Bradley Coopernek sikerült megszereznie a Bernstein hagyaték jóváhagyását és segítő részvételét, a másik produkcióval egyelőre leálltak.


(via Consequence of Sound, IndieWire)