Alien 40: majdnem elbaltázták a mellkasból kitörő lény jelenetét

Szombaton volt 40 éves az első Alien-film, és ebből a jeles alkalomból a The Hollywood Reporter készített egy hosszú interjút a rendezővel, Ridley Scott-tal.

Scott többek között arról is mesélt, hogy a film egyik ikonikus jelenetének felvételét majdnem teljesen elszúrták: egy technikai hiba miatt kis híján meghiúsult a xenomorph embrió kitörése szegény John Hurt mellkasából.

A filmrészlet alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy meghatározó eleme az erőszak, megtekintését csak 18 éven felülieknek ajánljuk!

„Tudtam, hogy ha megtörténik (a mellkasból való kitörés), a fehér berendezés odalesz, és nagyjából két hét, mire feltakarítják. Szóval nem volt második lehetőség – nyilatkozta a rendező.

"Szóval mindent úgy rendeztem el, ahogy gondoltam, hogy hogyan fog majd megtörténni, és hol fog kijönni (a lény – a szerk.). Szegény John Hurt ott feküdt leszíjazva az asztalon egy műmellkas alatt. Elkezdődött a felvétel, az ujjaim csuriban.”

Abban a pillanatban azonban, hogy minden készen állt a jelenetre, Scott észrevette, hogy John Hurt pólója pont a kis xenomorph előtörését fogja megakadályozni. Scott elkezdett kiabálni, hogy állítsák le a felvételt, mire a színészek elkezdtek nevetni, mert ők nem látták, hogy mi a probléma. Ekkor Scott felpattant John Hurt mellkasára, és egy pengével elmetszette a pólót, így a lény már szabadon tudott előtörni a műmellkasból.

A most negyvenéves filmről a PORT.hu podcastjében, a PORTcastben is hallhatsz érdekességeket.


via NME.com