Alig ismerünk rá Robert Pattinsonra Christopher Nolan közelgő filmjének első fotóin

Világos hajjal látható a rendező titokzatos, Tenet című projektjének első nyilvánosságra hozott képein.

2020. július 17-én mutatják be az amerikai mozik a Batman-trilógia, az Eredet és a Dunkirk rendezőjének eddigi legambiciózusabb munkáját, amiről nagyon keveset lehet tudni. A Tenet címre hallgató kémfilmet saját alkotója korábban Hitchcock Észak-északnyugat című alkotásához hasonlította, de szóba került már referenciaként az Eredet is.

Habár a nyáron az amerikai mozikban a Hobbs & Shaw egyes vetítései előtt már leadtak hozzá egy egyperces teaser trailert, a mű cselekményéről továbbra sem lehet tudni semmit. Egyesek ugyan azt beszélik, hogy a héten, a Star Wars: Skywalker kora vetítései előtt debütál majd egy előzetes a Tenet-hez, de ezt hivatalosan senki sem erősítette meg.

De hogy oszoljon egy kicsit a homály, a Warner Bros. stúdió kiadott két képet a filmből az Entertainment Weekly számára. Az egyiken a két főszereplő, Robert Pattinson és John David Washington (Csuklyások – BlacKkKlansman) látható, vélhetően egy tetőteraszon állva, a másikon pedig Washington vezet egy motorcsónakot, a fotó hátterében pedig a jármű utasaként a női főszereplő, Elizabeth Debicki ücsörög.

Rajtuk kívül olyan színészek játszanak még a filmben, mint Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Michael Caine, Clémence Poésy, Himesh Patel (Yesterday) és Martin Donovan. Az Entertainment Weeklynek pedig Nolan nyilatkozott is a filmről.

„Egy kémfilm nézőpontjából indítunk, aztán számtalan helyre ugrunk.

Eközben több különböző műfajt érintünk, remélhetőleg izgalmas és újszerű módon” – mondta a rendező, aki azt is elárulta, hogy a sci-fi elemekben bővelkedő alkotás eddigi legambiciózusabb munkája, amit hét országban forgattak, rengeteg színész közreműködésével és hatalmas díszletek felhasználásával.


(via IndieWire)