Alkoholizmusáról és érzelmi problémáiról vallott Brad Pitt

A Volt egyszer egy… Hollywood sztárjával barátja és kollégája, Anthony Hopkins beszélgetett.

A két színész – akik először a Szenvedélyek viharában, majd a Ha eljön Joe Black című filmben játszottak együtt – beszélgetésére még októberben került sor: az Interview Magazine ültette le őket egymással, és nagyon jól tették, mert a sztárok interjúja nemcsak hosszúra, de igen mélyre is sikerült.

Hopkins és Pitt először a hibákról és a megbánásról elmélkedtek.

„Rájöttem, hogy úgy kell megbocsátanom saját magamnak, hogy értékelem a hibáimat, mert ezek elvezettek egy bizonyosfajta bölcsességhez,

az pedig valami máshoz. És az egyik nem jöhetett volna létre a másik nélkül” – mondta a Volt egyszer egy… Hollywood sztárja, idősebb kollégája pedig szóba hozta, hogy ezeknek a hibáknak egy része az alkoholhoz kapcsolódott, ahogy nála magánál is.

Hopkins és Pitt a Ha eljön Joe Blackben. Forrás: Getty Images

 

Pitt erre bevallotta, hogy az afféle menekülés volt a számára, Hopkins pedig elárulta, hogy igazából nem is tudja, miért ivott annyit – valószínűleg csak azért, mert semmilyen más megoldást nem ismert. Mindketten megegyeztek ugyanakkor abban, hogy meg kell tanulni elengedni a dolgokat. „A francba vele” – ez volt az a kifejezés, amit Pitt először hallott kollégája szájából, amikor a Szenvedélyek viharában forgatásán találkoztak, és egy életre megjegyezte.

„Egyszer megkérdeztem egy jezsuita papot, hogy mi a világ legrövidebb imája. És ő mondta nekem, hogy ez az: »a francba vele«. Ez az elengedésről szóló ima. A francba vele! Nem számít semmi. Csak az a fontos, hogy olyannak élvezd az életet, amilyen” – mondta Hopkins. Pitt pedig feltárta azt is, hogy voltak problémái az érzelmei kimutatásával is.

Pitt idén az Ad Astra premierjén. Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

„Én híres »nem síró« vagyok. Már ha van ilyen szó. Nem sírtam már vagy húsz éve. De mostanában azon kapom magam, ahogy öregszem, hogy sokkal jobban megérintenek a dolgok: a gyerekeimmel, a barátaimmal kapcsolatos történések, de még a hírek is. Szerintem ez jó jel. Még nem tudom, hova vezet, de jó jelnek tartom” – vallotta be Pitt.

A két színész ezenkívül Martin Scorsese kedvenc témájáról is szót ejtett. Hopkins ugyanis elárulta, hogy ő már nem igazán szeret moziba járni, mert amit mostanában látni, „ilyen zöld háttér előtt felvett dolgokat”, azokhoz ő már öreg. „Szórakoztatóak, de engem nem rántanak be. Túl öreg vagyok már az ilyesmihez” – közölte A bárányok hallgatnak sztárja, amivel Pitt is egyetértett. „Igen, pontosan erről szólnak ezek a filmek: a szórakoztatásról” – vallja.

Hopkins és felesége, Stella, illetve Pitt és ma már csak volt felesége, Angelina Jolie a 2009-es Screen Actors Guild Awardon. Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

A sztárok abban is megegyeztek, hogy a streamelős szolgáltatásokat viszont nagyon kedvelik: Hopkins mostanában Terrence Malick filmjeit nézte újra otthon, csendes magányában, Pittnek pedig nagy kedvence a Megszállottak viadala című sorozat. A teljes interjút egyébként ide kattintva olvashatjuk el. Érdemes!


(via Interview Magazine)