Amerikai minisorozat lesz Till Attila kerekesszékes filmjéből

A Vészhelyzet Carter dokija, vagyis Noah Wyle vásárolta meg produkciós cége számára Till Attila fekete vígjátékba oltott kerekesszékes thrillerének megfilmesítési jogait, és külön oka is volt erre.

Saját produkciós céget indít Noah Wyle a Vészhelyzet egykori Carter dokija Slippery Moon Productions néven, és legelső projektje nem más, mint Till Attila 2015-ös filmje, nem mellesleg kis hazánk Oscar-nevezése, a Tiszta szívvel, amelyből minisorozatot készít a Warner Bros-szal együttműködésben. És a téma nagyon is közel áll az ötszörös Emmy-és háromszoros Golden Globe-jelölt színészhez. Nem a bérgyilkosság, a fogyatékkal élők sorsa.

Merthogy a Tiszta szívvel két mozgássérült fiatal - Fenyvesi Zoltán és Fekete Ádám - története, akik betársulnak egy kerekesszékes bérgyilkoshoz (Thuróczy Szabolcs), és ez a háttér „vágta mellbe” annyira Wyle-t, hogy megvásárolja a megfilmesítés jogait a gyártó . Merthogy a színész ezer éve küzd a mozgáskorlátozottak jogaiért, 2012-ben le is tartóztatták, amikor társaival a Capitol Hillen az egészségügyi költségvetés csökkentése elleni tiltakozáson vett részt. A Tiszta szívvel megnézése után azonban már sok mindent másként lát a témában: „A filmet igazi mozgássérült színészekkel vették fel, és megdöbbentett, hogy az összes szimpátiámat, együttérzésemet és sajnálatomat ezzel a közösséggel szemben egyszerűen visszavágták a pofámba. Kiderült, mennyire nincs minderre szükségük.”

„Ezek a srácok olyanok, mint egy elit bérgyilkos osztag egy lepusztult, viktoriánus korabeli mozgássérült otthonból, és az egész olyan, mintha egy képregény lapjairól léptek volna le. Bár az elfogadás korát éljük, mégis akad még egy közösség, amelyet teljesen magára hagyott mindenki, A célunk kettős: egy olyan sorozatot készíteni, amihez még hasonló sem volt a televíziózás történetében, és, hogy átformálják azt a képet, ahogyan a mozgássérülteket látják, és azt, hogy mire is képesek ők”.

A szereposztásról még nem esett szó, de ha a hangzatos szavak után Wyle nem osztja a két fiatal szerepét valódi mozgássérültekre, akkor nagyon, de nagyon sokat fog veszíteni a szavahihetőségéből. A Tiszta szívvel, amelynek producere Stalter Judit volt, angol felirattal is elérhető a Netflixen.

Forrás: deadline.com