Amikor az unatkozó, gazdag kiváltságosok állatok helyett emberekre lőnek – itt a Vadászat trailere!

Már most mindenki Emma Roberts és Hilary Swank új horrorfilmjéről beszél, pedig még be sem mutatták a mozik!

Új előzetest és végleges premierdátumot kapott Emma Roberts és Hilary Swank legújabb filmje, a Vadászat című, véres horror-szatíra, amiről már most rengeteget beszél az amerikai média, holott még be sem mutatták! A történet ugyanis pont olyan, mint egy valóra vált összeesküvés-elmélet: egy dark weben szerveződő, titkos elit csoport nagyon gazdag és nagyon unatkozó tagjai állatok helyett emberekre vadásznak kedvtelésből. Ahogy az a témából már sejthető, a március 13-án, pénteken mozikba kerülő film az Egyesült Államokban R (=Restricted) besorolást kapott, vagyis korhatáros: 17 éven aluli személy csak szülő vagy nagykorú felnőtt kíséretében nézheti meg.

Figyelem!!! Az alábbi előzetes a nyugalom megzavarására fokozottan alkalmas jeleneteket tartalmaz, megtekintését mindenkinek csak saját felelősségre ajánljuk!

A film középpontjában tehát egy gazdag fehérekből álló, elit csoport áll, akik titokban megszerveznek maguknak egy embervadászatot egy festői helyen fekvő kúria melletti majorságba, ahol tizenkét szerencsétlen sorsú ember lesz a puskacső elé kerülő „apróvad”. Csakhogy a csoport tervébe hiba csúszik: a trófeának szánt emberek egyike (Betty Gilpin) magához veszi a kezdeményezést, és elkezdi egyesével levadászni az elitklub tagjait, hogy eljusson a végén a titkos csoport élén álló, rejtelmes nőszemélyhez (őt alakítja Hillary Swank), és vele is végezhessen. A film rendezője Craig Zobel (ő korábban többek között az Amerikai istenek sorozaton dolgozott), a forgatókönyvírója és a producere pedig az a Damon Lindelof, aki korábban a Lost és Prometheus szövevényes sztorija miatt került be a filmes hírekbe, mostanában pedig azzal, hogy igen jól összerakta a Watchmen tévésorozatot.

A film azonban sokkal hamarabb beszédtéma lett, mint hogy egyáltalán mozikba került volna. Egyesek szerint a film rasszista és az erőszakot dicsőíti, valamint ötleteket ad a jövendőbeli sorozatgyilkosoknak, akik puszta kedvtelésből, sportból öldösnek védtelen embereket (ami azért valljuk be, előfordul a legálisan beszerezhető lőfegyverekkel teli Egyesült Államokban). Ráadásul amióta a Vadászat a politikai támadások kereszttüzébe került, a filmet gyártó Universal stúdióra is erős nyomás nehezedik, hogy ne mutassa be a filmet. A producer, Jason Blum így kommentálta mindezt:

Szatíraként kellene rá tekinteni. Semmiben sem különbözik a Jokertől vagy más filmektől, amelyekben megjelenik az erőszak. Ez egy film, aminek nem feladata állást foglalni.

De maga Damon Lindelof is megszólalt az ügyben:

Úgy véljük, hogy az emberek, akik megnézik majd, élvezni fogják. Ez lehet az egyik módja annak, hogy rávilágítsunk egy, az országot sújtó nagyon súlyos problémára, nevezetesen arra, hogy mennyire megosztottak vagyunk. Szerintünk ez a film ironikus módon összehozza majd az embereket

(via Uproxx)

Forrás: Universal Pictures