Angelina Jolie-val vagy Scarlett Johanssonnal akart forgatni a brit miniszterelnök

Boris Johnson borzalmas forgatókönyvet írt, amit visszadobott egy neves rendező.

A Brexit bajnokának eddig nem ismert oldaláról az Evening Standardben rántotta le a leplet a korábbi brit miniszterelnök, David Cameron sógornője, Emily Sheffield, aki a lap publicistája, és akinek Johnson igen lelkesen nyilatkozott. A politikus saját bevallása szerint a forgatókönyve „annyira rossz, hogy már jó”, blockbusternek szánta, az a címe, hogy Mission to Assyria, és még 2015-ben el is küldte egy neves rendezőnek. „Nagyon kínos bevallani, de nem kaptam tőle választ. És emiatt annyira elcsüggedtem, hogy nem jártam utána a dolognak” – mondta Boris Johnson.

A miniszterelnöknek a Golan–Globus filmek és Az elveszett frigyláda fosztogatói szellemében fogant scriptjét az a szomorú tény ihlette, hogy a közel-keleti háborúk során a térség kincsei barbár pusztítás áldozatául estek. A sztori szerint a Marmaduke Montmorency Burton nevű főhős egy felfedezőcsapat vezetője, és az a küldetése, hogy megmentse „Shargart, III. Tiglath-Pileser rég elveszett városát Szíriában, az egyre jobban előrenyomuló gonosz Iszlám Állam tombolásától”.

Egy tehetséges forgatókönyvíró veszett el benne, valahol mélyen. Forrás: Aaron Chown – WPA Pool/Getty Images

 

Az újságíró olvasta is a forgatókönyvet, és olyan részleteket tárt fel belőle, mint hogy a benne megjelenő dzsihádistákat lapáttal ütik agyon, hogy a helikopterek „dugga, dugga, dugga, thwok, thwok, thwok” hangokat hallatva indulnak el, és hogy a végén „egy szörnyűséges, kölnitől tocsogó dzsihádistát” az „aaargh, loccs” hangutánzó szavakkal kísérve gyilkolnak meg.

A Mission to Assyriában van egy női főhős is: ő Marmaduke segítője a műkincsmentésben, aki egyszerre „szexi és tudós”, és akinek a megformálójaként Johnson szerényen Scarlett Johanssonra vagy Angelina Jolie-ra gondolt. Ám amikor meglátta George Clooney Műkincsvadászok című filmjének a hirdetését, a politikus rádöbbent, hogy „a fenébe is, hát ez ugyanaz, mint az én ötletem”, és inkább ejtette a projektet. Milyen nagy kár!


(via Independent)