Anne Hathaway és Matthew McConaughey újra kavarnak

Négy éve a Csillagok közöttben is egymást kerülgették, most a Serenity című thrillerben kavarnak be egymásnak, mint volt férj és feleség, illetve egy gyilkosság megbízója és lehetséges elkövetője.

Nem mondom, hogy az elmúlt években nagyon komoly színésszé érett Matthew McConaughey – ezt valahogy mindig jó érzés leírni - és az ezúttal szőke Anne Hathaway egymásnak teremtettek, de a jelek szerint szívesen játszanak egymással. A 2014-es Csillagok között után ugyanis újra ugyanazon film főszereplői, csak ez a Serenity nem a világűrben játszódik, hanem egy édeni kis szigeten valahol a Csendes-óceánon, ahol nyilván jó forgatni, pláne egy erotikus felhangú thrillert. És ha ez, illetve a most kiadott előzetes nem elég csalogató, akkor tegyük hozzá, hogy a rendező a brit Steven Knight, a nagyszerű Locke - Nincs visszaút készítője és olyan sikersorozatok írója, mint a Birmingham bandája (Peaky Blinders) vagy a Tabu.

A Serenity főhőse egy bizonyos Baker Dill (ez Matthew McConaughey), aki tehetős turistáknak szervez hajójával horgászkirándulásokat a csodás Plymouth Island azúrkék partjai mentén, és szereti ezt az életét. Amit persze feldúl volt felesége érkezése, aki arra kéri, ölje meg jelenlegi férjét (Jason Clarke), aki folyamatosan bántalmazza őt és közös gyermeküket – mármint McConaughey-vel közös kisfiukat. A feladat a következő: elvinni a férfit horgászni, bedobni a tengerbe a cápáknak, és az egészet balesetnek, esetleg öngyilkosságnak álcázni. Hősünk nyilván tépelődik a jó és a rossz között, vannak, akik segíteni próbálnak neki – mint Diane Lane és Djimon Hounsou -, illetve előkerül egy menyétképű pasas, aki azt állítja, tudja, mire készül.

A Serenityn már most látszik, milyen hangulatos, pláne úgy, hogy a legtöbb szereplő suttog vagy mormog, Knight pedig, aki most is egyben forgatókönyvírója is volt filmjének, tökéletesen használja ki a helyszín adta lehetőségeket. McConaughey most is nagyszerű, csak úgy sugárzik a karizma belőle, a film lehetséges gyenge pontja inkább Hathaway karaktere és a színésznő játéka. Aki kicsit is jártas a thrillerek világában, az tudja, hogy az ilyen ajánlatok vagy kérések mindig csapdát rejtenek, a volt feleség alakját pedig túl dögösre vették ahhoz, hogy tisztességes legyen, a színésznő pedig nem az ilyen szerepekben van igazán otthon, ő inkább született komika. Persze lehet, hogy McConaughey, akinek a héten egy másik filmjéhez, a valós történetet feldolgozó White Boy Rickhez is kijött egy előzetese, most is jó hatással lesz rá. A filmet október 19-én mutatják be.