Annyi a Neill Blomkamp-féle Alien 5-nek?

A rendező kevés esélyt lát a megvalósulásra. Pedig a rajongók imádták a terveket, még Ripley is visszatért volna.

Nagyon kicsi az esély arra, hogy az Alien: Covenant árnyékában elkészül a Neill Blomkamp-féle Alien 5. Ezt maga a dél-afrikai rendező írta meg egy szűkszavú Twitter-üzenetben, amikor egy rajongója megkérdezte tőle, mennyi esélyt lát az új Alien-filmre?

Keveset.
Forrás: Neill Blomkamp / Twitter

Ez nagyon-nagyon rossz hír, hiszen valószínűleg minden Alien-rajongó jobban várta Sigourney Weaver nagy visszatérését és egy igazi Alien-filmet, mint Ridley Scott kamu-Alienjét, az Alien: Covenantot, amit csak azért keresztelt át erre a címre az eredeti Prometheus 2-ről, nehogy megint nekiessenek a sci-fi rajongók (mint ahogyan tették 2012-ben).

Forrás: Neill Blomkamp / Twitter

Blomkamp pont két éve, 2015 januárjában robbantotta fel az internetet egy rakás bizarr Alien 5 vázlatrajzzal. Az eredeti terve az volt, hogy az ő Alien-filmje James Cameron nagy klasszikusát, A bolygó neve: Halált folytatja. Azaz Hicks (Michael Biehn) él és virul benne, csak épp 30 évvel öregebb, és egy kicsit ráncosabb.

Forrás: Neill Blomkamp / Twitter

Később az is kiderült, hogy Newt, a megmentett telepes kislány is visszatérne benne, egy 27 év körüli űrjáróként, aki pont úgy nézne ki, mint Jennifer Lawrence.

Forrás: 20th Century Fox

Weaver korábban több interjúban is elmondta: nagyon nem örül annak, hogy a Ridley Scott-féle Alien: Covenant beelőzte fontossági sorrendben az Alien 5-öt. Szerinte az utóbbi egy nagyon jó film lett volna egy nagyon jó forgatókönyvből, és már minden készen állt a forgatáshoz, tényleg csak a Fox stúdió áldására vártak - 2015 óta azonban semmit sem mozdult előre a projekt.

Annál inkább felpörögtek viszont az események az Alien: Covenant körül, mivel Ridley Scott filmje nemcsak elkészült, de idén májusban mozikba is kerül. Az új női főszereplő Ripley anyja, Daniels (Katherine Waterston), aki a Covenant nevű kolonizációs hajóval indul útnak a galaxis túlsó felére, egy új Paradicsomnak hitt bolygóra, ami valójában a már jól ismert, péniszfejű szörnyetegek fészke. A legénység további tagjai: Demian Bichir, Danny McBride és Billy Crudup. (via Slashfilm)