Annyi otromba baki van a Marvel-filmekben, hogy a fejünk is belefájdult!

És az a legviccesebb az egészben, hogy maga a Marvel stúdió ismerte el ezeket a hibákat...

Marvel-rajongó legyen a talpán, aki a 2009-es Vasember óta naprakészen követni bírja az összes utalást a Marvel-moziverzum filmjeiben! Néha már maga a Marvel Studios (illetve a céget birtokló The Walt Disney Company) sem tudja követni, mi van van egy-egy blockbusterrel, hiszen nem lehet minden egyes munkafázis mellé egy Kevin Feige-kaliberű, geek producerpápát állítani pesztrának. A MArvel mentségére szóljon, hogy a Marvel-szuperhősfilmek bakijait sokszor maguk a Marvel-alkalmazottak árulják el a nagyérdeműnek. Íme pár példa a Digital Spy összeállítása alapján!

1. A Danai Gurira-botrány: A 2018-as Bosszúállók: Végtelen háború fináléja után minden képregényrajongó vágta a centit, hogy mikor fog végre mozikba kerülni a cliffhangerrel véget ért film közvetlen folytatása, a Bosszúállók: Végjáték. A fanok minden apró információra éhesek voltak a premier előtt, ezért a hivatalos poszter debütálásakor azonnal kiszúrták, hogy bár a wakandai amazon, Okoye ott van a borítón, az őt alakító színésznő neve már kimaradt a legfelső sorból. Holott Danai Guria, még ha ma még nem is említhető egy lapon olyan A-kategóriás sztárokkal, mint Robert Downey vagy Scarlett Johansson, több mint 100 Walking Dead-epizóddal a háta mögött azért simán van annyira ismert és közkedvelt sztár, mint mondjuk Don Cheadle, Paul Rudd, Jeremy Renner vagy Karen Gillan, akiknek a neve ott díszelgett a plakáton.

Miután ez a baki futótűzként kezdett terjedni a Twitteren, a Disney (elkerülve a rasszizmus vádját) egy Wakanda mindörökké! kommenttel elég gyorsan kirakta a netre azt a posztert, amin már Danai Guria nevei is szerepelt.

2. Az új Pókember egy időutazó. Milyen rég volt, amikor minden geek örömtáncot járt, hogy a Disney és a Sony egyezsége nyomán a Sonyhoz tartozó Pókember együtt bandázhatott a Disney első számú kasszarobbantó szupersztárjával, Vasemberrel a 2017-es Pókember: Hazatérésben. Ekkortájt azt mondták, a film 8 évvel a 2012-es Bosszúállók eseményei után, 2020-ban játszódik. Aztán amikor a Disney egyik házi geekjének össze kellett raknia egy hivatalos folyamatábrát arról, melyik Marvel-film mikor játszódik, kiderült, hogy elszámolták magukat, így inkább hivatalosan is átrakták a Hazatérés történéseit 2016-ba.

3. A Gyűjtő cuccai közt volt egy furcsaság is... A 2014-es A galaxis őrzői tele volt mindenféle mókás és érdekes dologgal, többek között Adam Warlock selyemgubójával (ő ugyanis egy mesterséges szuperember, akit a Marvel-képregényekben Kaptár nevű tudóscsoport hozott létre), amit egy villanásra látni lehetett a Gyűjtő (Benicio del Toro) egyik vitrinjében!

Akkor ez egy jó kikacsintós poénnak tűnhetett James Gunn rendező számára, aki utána igen nagy slamasztikába került, amikor kiderült: Adam Warlockot hivatalosan majd csak 2017-es A galaxis őrzői 2 stáblista utáni jelenetében hozza létre a Kaptár királynője, hogy legyen végre valaki, aki (valószínűleg A galaxis őrzői 3-ban) elintézi Űrlordékat.

Gunn ezt utólag így magyarázta meg:

Hibáztam az első részben, mert egy olyan tárgyat tettem a gyűjtő múzeumába, ami nagyon hasonlított Adam Warlock gubójára. Akkor ez jó poénnak tűnt, ott még tényleg nem tudtam, hogy ezt később majd az emberek egy komoly nyomnak fogják gondolni.

4. Kamu vagy igazi az örökké Asgardban levő Végtelen Kesztyű? A Végtelen háború idején a Marvel-kánonba bekerült a Végtelen Kesztyű hiteles és teljes története is: Eitri (Peter Dinklage) kovácsolta, majd Thanos szerezte meg a 2015-ös Bosszúállók: Ultron korában, hogy aztán a Végtelen háborúban egyetlen csettintéssel elpusztítsa a fél univerzumot. Igen ám, de akkor miért bukkant fel a kesztyű már a 2011-es Thorban is, amikor a viharóriások ki akarták rabolni Odin kincseskamráját? A Végtelen háborúírói, Christopher Markus és Stephen McFeely ekkorra datálták a kesztyű elkészítését:

Azt hiszem, a Kesztyű akkor készülhetett, amikor Loki Odinnak adta ki magát. Eitri csak a dolgát tette, megcsinálta a dolgokat, amiket kértek tőle, és ott valaki mondott neki valamit.

Ez a dicstelen időszak ugye a 2013-as Thor: Sötét világ végétől a 2017-es Thor: Ragnarökig tartott. A Ragnarökben egyébként Hela (Cate Blanchett) lefitymálóan csak egy gagyi másolatnak nevezi az Odin kincseskamrájában féltve őrzött Végtelen Kesztyűt, pedig valamit mégiscsak tudhatott az az ereklye, hiszen már hamarabb ott volt, mint hogy elkészítették volna, és még azután is ott volt, hogy Thanos ellopta...