Annyira akarta a szerepet, hogy kirúgatta a vetélytársát

Pedig Emily Bluntot eddig nem ilyennek ismertük. Mondjuk volt egy kis protekciója…

A színésznő ráadásul saját barátnőjét rúgatta ki. Történt ugyanis, hogy férje, az elsősorban szintén színészként ismert John Krasinski forgatókönyvíróként és rendezőként is elkezdett foglalkozni a Hang nélkül című különleges horrorral. Bluntot viszont nem igazán érdekelte a dolog, ezért javasolt Krasinskinek egy jó barátot, egy másik színészt, aki szerinte passzolna a női főszerepre.

Minden megváltozott azonban, méghozzá egy csapásra, amikor Blunt elolvasta a forgatókönyvet. A házaspár minderről a BBC talkshow-jában, a The Graham Norton Show-ban beszélt. „Éppen akkortájt született meg a második gyerekünk, és a Mary Poppins visszatérre készültem.

Mindezek miatt egy általános jókedv határozta meg az életemet, szóval nem igazán akartam megmártózni a sötétségben”

– mesélte a színésznő.

Emily Blunt a Hang nélkülben. Forrás: UIP-Duna Film

 

Miután azonban Blunt mégis elolvasta a scriptet, azt mondta a férjének:

„Most azonnal fel kell hívnod, és kirúgnod!”

Így alakult, hogy a szerepet végül a színésznő maga játszhatta el a Hang nélkülben. A sztár egyébként arról is mesélt, hogy a forgatókönyvet még nem kapta meg a szóban forgó, meg nem nevezett barát, szóval igazából még nem volt felvéve a szerepre, ezért a barátságuk nem szakadt meg. „Miután azonban megnézi a kész filmet, meg fog” – bocsátkozott viccesen jóslásokba Emily Blunt.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Hang nélkül egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol a sztori középpontjában álló családnak teljes csendben kell élni a mindennapjait, mivel olyan szörnyekkel vannak körülvéve, akik nem látnak semmit, ellenben a hallásuk nagyon jó, így azonnal lecsapnak, amint a legkisebb neszt meghallják. A családtagok ugyan hihetetlen leleményességgel egy olyan életre rendezkedtek be, ami semmi zajjal nem jár, ám hamarosan kiderül, hogy az anya megint gyermeket vár…

A Hang nélkül pedig nem csak Emily Bluntnak tetszik: jelenleg 97 százalékon áll a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes nevű oldalon (ahol sokáig 100 százalékos volt az eredménye), az elmúlt hétvége jegybevételi eredményei alapján pedig vezeti az észak-amerikai box office listát: az amerikai és kanadai nézők összesen 50 millió dollárt költöttek a filmre (ami lenyűgöző eredmény egy horrorfilmtől), ez pedig közel kétszer annyi, mint a második helyen álló Ready Player One eredménye.


(via Independent)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu