Apró részletek, amik bizonyítják, hogy a L’ecsó egy mestermű

A Szuper haver és a Hihetetlen család után újabb remekművet tett le az asztalra Brad Bird, amikor megrendezte az ínyenc párizsi patkányról szóló meséjét. Az animáció tele van olyan apró részletekkel, amik sokadik nézésre is elsikkadhatnak. Most ezeket szedtük össze.

1. A L'ecsó hírhedten szigorú étteremkritikusa kijelenti, hogy ha nem ízlik neki az étel, akkor le sem nyeli. A történet végére viszont láthatóan kikerekedik az arca, ami azt jelzi, hogy sokat javult Remy főztje.

 



2. A rettegett kritikus egy félelmetes írógépen írja a megsemmisítő cikkeket, és ha jobban megnézzük az írógépet, a mintája egy halálfejre emlékeztet. Az irodája felülnézetből pedig épp olyan formájú, mint egy koporsó, de a megfelelő szögből nézve az orra és a teste is koporsó formájú.

 

 

3. Egy rajongói elmélet szerint a gurmé patkány Anton édesanyjának vagy nagymamájának házában nőtt fel, és így tanult meg a kritikus szája íze szerint főzni. Amikor ugyanis Anton belekóstol Remy lecsójába, az ízek visszarepítik a gyerekkorába, és itt látható, hogy ugyanazok az edények, a csap és a tűzhely, a szék, de még a kandalló párkányát díszítő terítő is mindkét házban, és ez valószínűleg azért van, mert spórolni akartak a munkával.

 

 

4. Nehezebb elkapni ezt a részletet, de Colette csuklóján egy apró égésnyom látható, ami gyakori sebesülés a profi séfek körében.

 

5. Amikor Linguini a nadrágjában rejti el Remy-t, egy apró pillanatra látszik, hogy a szemetesfiú Hihetetlen család-os alsónadrágot hord.

 

6. Ezen felül egy rövid időre a Hihetetlen családból meglógott Bomb Voyage is feltűnik a háttérben, mint utcai pantomimes, mikor Colette és Linguini görkoriznak Párizsban.

 



8. Amikor Remy-t megkergeti egy kutya, miközben Colette és Linguini csókolóznak, a haragos házőrző kísértetiesen hasonlít a Fel! című animációsfilm kutyájára.

 

9. Amikor az irigykedő Skinner az újságban olvassa, milyen sikeres Linguini étterme, egy másik érdekes cikk is látható az újságban egy emberről, aki beleesett a Szajnába. Ez az ember maga Skinner lehetett, aki beleesett a folyóba, mikor Remy-t üldözte.



10. Amikor a film végén Remy saját éttermet nyit, ha jobban megnézzük a terítéket, kiderül, hogy a székek lefordított teáscsészék, az asztalok kis porcelán sütőformák, az evőeszközök gombostűk, az esernyők koktélesernyők, a világítás pedig egy karácsonyi izzósor.

 

 

+1 Ha a végére megjött a kedved egy kis ratatuille-hoz, akkor itt egy videó, amiben bemutatják, hogyan készítheted el Remy módra Anton Ego kedvenc fogását.

 


Forrás: Buzzfeed