Átaludtad a Super Bowl-t? Itt van a reklámszünetben leadott összes mozifilmes trailer!

Fekete Özvegy! Top Gun 2! Hang nélkül 2! Halálos iramban 9! James Bond 25! Bitang jó blockbustereket láthatunk idén a mozikban!

Vasárnap este (magyar idő szerint hétfő hajnalban) lezajlott az Amerikai Egyesült Államok legfontosabb sporteseménye, az NFL-döntő, avagy a Super Bowl, amit rendszeresen milliók kísérnek figyelemmel világszerte. A Kansas City Chiefs és a San Fransicso 49ers közti rangos rangadót az előbbi csapat nyerte meg 31-20-ra – de ami még talán ennél is fontosabb, hogy reklámszünetben leadták számos idei nagy durranásnak szánt mozifilm új előzetesét, és a közönséges tévéreklámokban is akkora sztárok bolondoztak, mint Bill Murray, Chris Evans, Wesley Snipes vagy épp Jason Momoa. A filmstúdiók és cégek iszonyatosan rákészülnek minden évben a Super Bowl-ra, hiszen ilyenkor tényleg minden róluk szól néhány napig – és még az 5 millió dolláros (durván 1,5 milliárd forint) reklámdíjat sem sajnálják egy-egy 30 másodperces szpotért!

Fekete Özvegy

A Marvel Studios akciódús kém-thrillerében Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) kénytelen lesz szembenézni múltja sötét epizódjaival, amikor egy veszedelmes összeesküvés hozzá is elér. Nyomában egy életére törő, kérlelhetetlen erővel, Natasha számot kell vessen kémes múltjával és családi kötelékeivel, amiket már jóval azelőtt felbontott, hogy Bosszúálló lett. Magyarországi bemutató: április 30.

Mulan

A 2020-as Mulan az 1998-as Disney-mese élőszereplős változata. A főszereplő itt is egy félelmet nem ismerő fiatal nő (Yifei Liu), aki férfinak álcázza magát, hogy csatasorba állhasson a Kínát fenyegető északi betörők ellen. A megbecsült harcos legidősebb lányaként született Hua Mulan bátor, eltökélt, talpraesett ifjú hölgy.

Mikor a császár határozata értelmében minden családból csatlakoznia kell egy főnek a hadsereghez, átveszi gyengélkedő apja helyét Hua Jun néven, s végül Kína legnagyobb harcosainak egyike válik belőle. Magyarországi bemutató: március 26.

Top Gun: Maverick

Tom Cruise mindjárt 60 éves lesz, de még mindig ugyanolyan menő a pilótafülkében és a motor nyergében, mint 1986-ban! A Top Gun: Maverick természetesen a világ legjobb hollywoodi toborzófilmjének, a Top Gunnak a folytatása, amiben a címbéli Maverick hívójelű vadászpilótát ismét Cruise alakítja. Magyarországi bemutató: július 16.

007 Nincs idő meghalni

James Bond (Daniel Craig – utoljára ebben a szerepben!) otthagyta a titkosszolgálatot és élvezi az életet Jamaicán. Nyugalmának vége szakad, amikor felbukkan régi barátja, a CIA-s Felix Leiter, és a segítségét kéri. A cél egy elrabolt tudós megmentése, ám a küldetés a vártnál sokkal kockázatosabbnak bizonyul, s a 007-es egy új, veszélyes technológia birtokában lévő, titokzatos gonosztevő nyomába ered. Magyarországi bemutató: április 9.

A láthatatlan ember

Cecilia Kass (Elisabeth Moss) egy erőszakos kapcsolat csapdájában vergődik egy gazdag és briliáns tudóssal, de egyszer csak úgy dönt, hogy megszökik éjnek évadján, és elrejtőzik. Tervében segítségére van a nővére, egy gyerekkori barát és annak tinédzser lánya. Ám amikor Cecilia erőszakos exe öngyilkosságot követ el, és hatalmas vagyonának egy jelentős részét feleségére hagyja, Cecilia arra gyanakszik, hogy élettársa halála csak színjáték volt. Amikor a hátborzongató események sora halálos fordulatot vesz, és szerettei életét veszélyezteti, Cecilia elméje kezd megbomlani, miközben kétségbeesetten próbálja bizonyítani, hogy kísérti őt valaki, akit senki sem lát... Magyarországi bemutató: február 27.

Minyonok: Gru színre lép

Pont 10 éve, hogy a velejéig gonosz Gru és a kis sárga vakarcsok el akarta lopni a Holdat! A James Bond-filmek kiváló paródiája azóta önálló franchise-zá nőtte ki magát, melynek legújabb felvonásában azokat  a régi, szép időket ismerhetjük meg, amikor a bohókás kis sárga minyonok összecimboráltak az új gazdájukkal, a fiatal Grúval. Magyarországi bemutató: július 2.

Hang nélkül 2

Az otthonukban történt halálos eseményeket követően az Abbott családnak a külvilág borzalmaival kell szembesülnie, miközben tovább küzdenek a túlélésért – a legnagyobb csendben. Miután arra kényszerülnek, hogy nekivágjanak az ismeretlennek, gyorsan ráeszmélnek, hogy nem csak a hangra vadászó szörnyek jelentenek fenyegetést a homokösvényen túl... Magyarországi bemutató: március 19.

Sonic, a sündisznó

Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz, ami ő maga sem ért teljesen. A saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, és egyetlen szabályt kell betartania: nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről. Ám ez nem könnyű feladat egy 15 évesnek, főleg ha az a 15 éves Sonic képességeivel és habitusával van megáldva. Így aztán nem kell hozzá sok, hogy felfedezze őt Tom, a szarkasztikus, ám áldott jó szívű kisvárosi zsaru. Ők ketten összeállnak, és egy hihetetlenül akciódús kalandba keverednek, miközben átszelik a fél világot úgy, hogy üldözi őket a mániákus Dr. Robotnyik (Jim Carrey) és robotszerkentyűi... Magyarországi bemutató: február 13.

Halálos iramban 9

Vin Diesel sokadszorra is a jó öreg Dominic Toretto bőrébe bújva papol a család fontosságáról, aztán csutkagázzal száguldozik a felpimpelt járgányán, és szétrúgja az összes rosszfiú zrityóját! Ezúttal azonban a család és a rosszfiú egy és ugyanaz: kopasz akcióhősünk legújabb ellenfele ugyanis nem más, mint a saját testvére, a vasalóállú verőlegény, Jacob Toretto (John Cena), aki mindig is irigy volt a bratyójára! Magyarországi bemutató: május 21. (via Vulture & Den of Geek & Collider)