Atompara lett a Szovjetunióban játszódó, Alien-koppintás új előzetese!

Az oroszok már nemcsak hogy a spájzban vannak, de simán hozzák a hollywoodi sci-fik színvonalát!

A világméretű koronavírus-járvány miatt elmarad az idei Tribeca Filmfesztivál, így a Szputnyik című orosz sci-fi végül a streaming szolgáltatók és online videotékák kínálatában (valamint a nyitva tartó mozikban) lesz megtekinthető augusztus 14-től. Ez pedig minden bizonnyal pompás hír mindazoknak, akik rajonganak az Alien-filmekért, és a rendszerváltás előtti évtizedekben nálunk is nagy népszerűségnek örvendő szovjet tudományos-fantasztikus regények iránt is fogékonyak. Egor Abramenko filmje ugyanis ezekből gyúrta össze a Szuputnyik című űrhorrorját, amihez már egy ütős előzetest is kihozott az IFC Films. Íme:

Engem egyébként sikerült meglepnie a filmnek, mert egészen az előzetes közepéig azt hittem, hogy ez valami dokumentarista igényű produkció a Szovjetunió hidegháborús űrprogramjáról, ami dramatizált formában mutatja be a Szputnyik műholdak és a Vosztok űrhajók fejlesztésének történetét. Aztán persze a sziszegő kozmoszbéli szörny hallatán rájöttem, hogy ez nem tudományos, inkább fantasztikus film lesz, jócskán nyakon öntve vérrel és horrorelemekkel, az A nyolcadik utas: a Halál nyomdokain haladva!

A történet főszereplője egy fiatal doktor, Tatjána (Oksana Akinshina), aki a vitatott munkamódszerei miatt épp a praktizálási engedélyétől való megfosztás küszöbén áll a '80-as évek Szovjetuniójában. Csakhogy a karrierje még nem ér véget! Miután Tatjánát átvezénylik a hadsereghez, egy titkos kutatótelepre szállítják, hogy tanulmányozzon egy nagyon különleges orvosi esetet: a kozmonauta Konstantin Szergejevicset (Pjotr ​​Fjodorov), aki nemrég szenvedett titokzatos módon űrbalesetet, és különös körülmények között tér vissza a Földre. Ráadásul mocorog benne valami, ami csak késő esti órákban mutatkozik meg. A katonaság ördögi terveket szövöget a szerencsétlen űrhajóssal kapcsolatban, Tatjána viszont mindenképpen meg akarja akadályozni, hogy Konstantin elhalálozzon. És persze maga a parazita űrlény is tervez valamit, miközben folyamatosan növekszik... (via Indiewire)

Forrás: IFC Films