Az Amélie csodálatos élete jubileumára igazi különlegességgel készül a rendező

Jean-Pierre Jeunet folytatást ugyan nem hajlandó forgatni, de meglepi a rajongókat valami nagy dobással 2021-ben, a film bemutatásának huszadik évfordulóján.

A 2001-es francia alkotás annak idején a magyar nézőket is elvarázsolta, így biztos mindenki örömmel fogadja, hogy készülőben van egy áldokumentumfilm az Amélie forgatásáról, amit Jeunet maga rendez, és az eredeti mozi forgatókönyvírójával, Guillaume Laurant-nal együtt dolgozik a scripten.

Az áldoku ötletét az alkotó Peter Jackson és Costa Botes 1995-ös Forgotten Silverjéből nyerte. „Épp egy áldokumentumfilmet írok az Amélie forgatásáról, ami olyan lesz, mint az a Peter Jackson-film, ami a mozi kezdeteiről szólt. Ez egy vicces kis hülyeség lesz, valami, amit remélhetőleg nagyon olcsó lesz majd megcsinálni” – mesélte a direktor.

Jeunet-t természetesen időről időre megkeresik azzal, hogy forgasson folytatást az Amélie csodálatos életéhez, hiszen annak idején világszenzációnak számított. De a rendező mindig nemet mond, amire több oka is van.

„Nem lehetne már ugyanazzal a színésznővel forgatni, mindenen spórolni kellene, mert nem lenne már akkora a büdzsénk sem, ráadásul

Párizsban mostanában nagyon nehéz forgatni, mert mindenhol felújítások, építkezések vannak, szóval nagyon csúnya a város mostanság”

– szögezte le Jeunet. „Szóval nem, nem akarok folytatást, még tévésorozat formájában sem, csak ezt a kamu dokut akarom leforgatni” – tette hozzá.


(via NME)