Az amerikai tömegmészárlások miatt törölték egy film premierjét

A Hilary Swank és Emma Roberts főszereplésével készült The Hunt egy embervadászatos thriller, így a forgalmazó úgy döntött: a daytoni és El Pasó-i lövöldözések miatt egyelőre nem mutatják be.

Augusztus első hétvégéjén mindössze 12 óra leforgása alatt két tömegmészárlás is történt az Egyesült Államokban: augusztus 3-án egy El Pasó-i Walmart áruházban kezdett el lövöldözni egy férfi (aki előtte trumpista bevándorlóellenes kiáltványt tett közzé), 22 embert gyilkolva meg, később pedig az ohiói Daytonban végzett egy merénylő kilenc emberrel.

A kiváló thrillerjeiről és horrorjairól ismert Blumhouse gyártásában készült The Hunt arról szól, hogy milliárdos liberálisok elrabolnak tizenkét, alsóbb osztálybeli konzervatívot, hogy aztán sportból vadászhassanak rájuk. Szerencsétlen módon a film előzetese – amely rögtön egy brutális lövöldözéssel kezdődik, később pedig konkrét embervadászat és egy nyílt mezőn lezajló tűzpárbaj is látható benne – mindössze pár nappal a tömegmészárlások előtt került ki.

A két lövöldözést követően a The Huntot forgalmazó Universal Pictures az áldozatok hozzátartozóinak és úgy általában a felzaklatott lakosságnak az érzéseire való tekintettel először leállította a film marketingkampányát, majd úgy döntöttek: az előzetes tervek ellenére nem is mutatják be a kitűzött napon, szeptember 27-én. Sőt: egyelőre azt sem tudni, mikor láthatják a nézők.

„Miközben a Universal Pictures már leállította a The Hunt marketingkampányát, gondos mérlegelés után a stúdió úgy döntött, hogy a film bemutatóját is törli.

Támogatjuk a filmkészítőinket, és továbbra is forgalmazzuk a merész és kreatív alkotókkal partnerségben született alkotásokat (amelyek közé ez a szatirikus szociothriller is tartozik), de arra jutottunk, hogy jelen pillanatban nincs itt a megfelelő idő a mű bemutatására” – olvasható a cég közleményében a The Hunt hivatalos honlapján. A The Wrapnek egyébként egy bennfentes elárulta, hogy a döntés a filmkészítő csapattal közösen született meg, és kemény volt elfogadniuk, de mindannyian egyetértettek abban, hogy a premier várhat.


(via The Wrap)