Az Aquaman vicces és őrülten jó film, nagyon kellett már egy ilyen a Warnernak

Befutottak az első kritikák a DC szuperhősuniverzum év végi nagy durranásáról.

Bár az Aquaman majd csak december 21-én kerül az amerikai mozikba (nálunk viszont már december 13-án!), sokan már most meg tudták nézni, így elárasztották a közösségi médiát a hurráoptimista élménybeszámolók. Ezekből gyűjtött össze egy csokorra valót az Uproxx.

  • Jobb, mint vártam. Olyan, mintha egy Marvel-film lenne, jó értelemben: sokat lehet rajta nevetni, és nem veszi túl komolyan magát. Black Manta kiváló főgonosz, a képregényrajongók imádni fogják. (Peter Sciretta, Slashfilm)
  • Olyan, mint a 80-as évekbeli rajzfilmek, azok minden humorával és negatívumával együtt. (Spencer Perry)
  • Nagyon vad! Olyan, mint egy jó kis 80-as évekbeli fantasy kalandfilm, némi szuperhősködéssel, és ez kiválóan működik. Egy újabb lépés abba a jó irányba, ahová a DC mozis univerzumának tartania kellene, mert ez a film megmutatta, hogy más hangvétel is működhet ezekben a filmekben.
  • Atomjó, kezdve Momoa sármjától a lenyűgöző vizuális effekteken át a humorig. Minden tekintetben olyan, amilyennek reméltem, alig várom, hogy újra megnézhessem! (Jenna Busch)
  • Lélegzetelállítóan szép, ugyanakkor bizarr, tökös és vicces válasz a modern szuperhősfilmekre és animékre. Nem kegyelmez senkinek! A második fele nagy röhögések hosszú sora. Az egész olyan, mintha a '80-as években Schwarzenegger és Hideo Kojima leforgatták volna az Avatart! (Andrew Dyce)
  • Szórakoztatás a köbön, az idétlen humor és a látványos akció tökéletes elegye. James Wan ezzel megmutatta, mennyire jó rendező, és elég markáns nyomot hagyott a DC-filmek történetében. (Ashley Menzel)
  • Ez az eddigi legambiciózusabb DC film! Egy nagy, látványos és hangos vizuális csoda, tele nagyszerű és őrült ötletekkel, szörnyen jó akciókkal és rengeteg humorral! Véleményem szerint a legnagyobb szuperhős itt maga James Wan, aki fogta az elé tett alapanyagot, és szórakoztató formába öntötte. (Erik Davis)
  • Imádtam az Aquamant! James Wan egy pimaszul vakmerő szuperhősmozit forgatott, ügyesen keverve a kalandfilmes és fantasy elemeket a látványos speciális effektekkel. Jason Moma élete alakítását nyújtja, de Amber Heard is nagyszerű főhősőnő Mera szerepében. (Carly Lane)
  • Elképesztően jó! Jason Momoa most már nemcsak Atlantisz királya, ezennel a DC szuperhősuniverzumának királyává koronázom! Alig várom, hogy újra megnézhessem! (Umberto Gonzalez)

Mostanában egyébként minden létező filmes oldal próbál valami exkluzív információt kicsikarni a szereplőkből, csak hogy meglovagolhassák a szuperhősös hype-ot. Az Entertainment Weekly például magával Aquamannel, Jason Momoával készített interjút. A 39 éves sztár pedig szokás szerint elkomolytalankodta az egészet, legalábbis ami a beszélgetésnek azt a részét, ami a forgatáson való folyó ügyek és egyéb szükségletek elintézését érintette. Momoa nem sokat szépelgett, kimondta, amit gondolt:

Azt gondolnád, könnyű egy ilyenben pisálni. Hát egyáltalán nem az! És ha még rotyogtatnod vagy kaksiznod is kell, hát akkor bizony fel van adva a lecke, nagyon jónak kell lenned abban, hogy vissza tudj mindent tartani! No, akkor most már el is mondtam minden szórakoztató részletet, amit tudni akartatok.

Az Aquaman női főszereplője, a szintén atlantiszi származású szuperhőst, Merát alakító Amber Heard viszont eléggé diplomatikusan fogalmazta meg, hogy a jelmeze a funkcionális művészet extrém szintje volt, amit nagyon körülményes volt fel- és levenni. (via Uproxx)