Az Avatar folytatások újabb csúszása kellemetlen következményekkel járhat

Az Avatar 2. premierjét eddig már több mint fél tucatszor halasztották el – legutóbb a koronavírus miatt. A film egyik sztárja most felhívta a figyelmet egy ezzel kapcsolatos elég komoly problémára.

James Cameron 2009-es sci-fijének folytatását az eredeti tervek szerint már 2014 decemberében bemutatták volna, amely dátum először 2015-re módosult, majd különféle produkciós okok miatt folyamatosan további egy-egy évet csúszott. Végül 2020. december 18. lett a végső kitűzött premiernap – de ezt sem sikerült tartani, és jó ideje már 2021. december 17. volt a hivatalos bemutató.

Cameron ragaszkodott hozzá, hogy ez a dátum most már biztos, mint a halál, és hiába kellett leállnia a stábnak a forgatással a koronavírus okán hozott szabályok miatt több hónapra, ez nem érinti a bemutatót, mert a vizuális effektes csapat ezen idő alatt is dolgozott. Július végén azonban kiderült, hogy az Avatar 2-t mégsem láthatjuk jövőre: az új premierdátum 2022. december 16.

David Thewlis a 2019-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon. Forrás: Amanda Edwards / WireImage / Getty Images

 

David Thewlis, a második és harmadik rész sztárja (aki egy új, az első részben nem látott figurát, Peylakot alakítja) pedig most felhívta egy figyelmet a folyamatos halasztások egyik járulékos kellemetlen következményére. „Ha a filmek még többet fognak csúszni,

a főszereplők közül páran nem fogják tudni befejezni a munkájukat, hiszen más projektek felé is el vannak kötelezve”

– mondta a Harry Potter filmekből ismert színész az Independentnek.

Az Avatar 2-vel együtt ugyanis eltolódott mind a négy folytatás (a harmadik részt 2023. december 22-ről 2024. december 20-ra, a negyediket 2025. december 19-ről 2026. december 18-ra, az ötödiket pedig 2027. december 17-ről 2028. december 22-re halasztották), ami miatt borulhat minden, hiszen a legtöbb főszereplő több folytatásban is szerepel. A rengeteg csúszáson és a stáblistán kívül egyébként az Avatar folytatásokról nem sokat lehet tudni – Thewlis szerint még a színészeknek sem.

„Én sem ismerem a sztorit, mert nem engedték meg, hogy az egész forgatókönyvet elolvassuk. Ez a projekt teljesen máshogy működik, mint bármi más, amit korábban csináltam” – nyilatkozta Thewlis.


(via Independent)