Az Az 2-be berakják az eredeti Stephen King-regény legsokkolóbb jeleneteit is

De nyugi, a csoportos szex nem lesz benne a filmben!

Jó hírünk van minden Stephen King-rajongónak: a 2019 őszén mozikba kerülő Az 2-ben benne lesz egy rakás olyan rész is, amit például az 1990-es feldolgozás szemérmesen elhallgatott. Nyugi, az a bizonyos csoportos szexjelenet nem lesz benne. De lássunk mindent szépen sorjában!

A napokban adott egy interjút a CinemaBlend magazinnak az Az 2 forgatókönyvírója, Gary Dauberman. A következő regénybéli jelenetekről mondta azt, hogy benne lesznek a filmváltozatban, mert a rendező, Andy Muschietti és a producer, Barbara Muschietti szerint is elég félelmetesen tudnak kinézni a mozivásznon:

  • Az életre kelt Paul Bunyan-szobor: Paul Bunyan az amerikai folklór közismert figurája. Egy barátságos, favágó óriás (olyasmi, mint Fanyűvő és Hegyhengergető a Fehérlófia-mondánkban), Egyesült Államok-szerte lehet látni a kissé bizarr, gigantikus szobrait. King regényében az álmos kisváros, Derry határában is áll egy ilyen szobor – ami életre is kel Pennywise gonosz mágiája hatására, és megkergeti a halálra rémült Richie-t.
  • Adrian Mellon halála: Adrian egy fiatal, meleg férfi, akivel három homofób suhanc kötekedni kezd. Lökdösődés kerekedik, aminek az lesz a vége, hogy a huligánok átlökik Adriant a híd korlátján. A férfit Pennywise húzza ki a vízből, de ez nem jelent menekvést, mert a gonosz bohóc beleharap a hónaljába, majd eltöri a bordáit. Pennywise vérfürdőjét végignézi Adrian élettársa, Don Hagarty és az egyik huligán, de nem hisz nekik senki. A látottak miatt később mindketten otthagyják Derry városát.
  • Az ördögi Chüd-szertartás: Már az Az első része is pedzegette, hogy Pennywise nem egy gyilkos kedvű, ronda bohóc, hanem egy kozmikus gonosz, aki már eónok óta Derry alatt bujkál, és bizonyos időközönként feljön a felszínre gyerekeket lakomázni. King az eredeti regényben nyomasztó részletességgel mutatja be ennek a földön túli entitásnak az igazi arcát: ő egy kozmikus lény, Derry-ben a valós alakja az Óriáspók, a multiverzumban a párja a Teknősbéka. A Chüd-rituálé alatt az egyik szereplő mentálisan megharapja Az nyelvét, ő pedig telegennyezi szerencsétlen flótás száját. A szereplő üvöltözik és röhögni kezd, mire Az megijed, és kirepíti a szerencsétlent az univerzumba. Viszont meggyengül annyira, hogy a Lúzer Klub legyőzhesse. Vagy valami ilyesmi (ha valamiben tévedtünk, kérnénk pontosítást King-rajongó olvasóinktól).

Nem került azonban bele a filmváltozatba az az olvasókat is igen megosztó jelenet, amelyikben a Lúzer Klub fiú tagjai mind szexuális kapcsolatot létesítenek Beverlyvel. Ezt a jelenetet Stephen King annak idején úgy indokolta meg, hogy a fiatalok a szüzességük feladásával elvesztették az ártatlanságukat, felnőtté váltak, és így eredményesebben tudtak harcolni a rendszerint csak a gyerekekkel keménykedő Azzal. (via Consequenceofsound.net)