Az Az 2 még a Bosszúállók: Végjátéknál is hosszabb lett!

4 órás lett a horrorfilm első összevágott verziója, ezt kellene lerövidíteni 165 percre.

Andy Muschietti és csapata elkészült az idei év egyik legjobban várt filmjének első vágott verziójával, csakhogy az Az: Második fejezet elég hosszú, 4 órás horror lett! Ez a rendező szerint műfajtól függetlenül extrém hosszú játékidő (még a 181 perces, rekordhosszúságú Bosszúállók: Végjátéknál is hosszabb!), így a szeptemberi premierig mindenképp le szeretné rövidíteni 2 óra 45 percre.

Muschietti a Digital Spy mozimagazinnak is nyilatkozott a 4 órás játékidőről:

Aki eddig megnézte, azt nem zavarta a hossza.

Hozzátette viszont ezt is:

Kezdetben, amikor írsz és elkezded felépíteni a történet egyes elemeit, minden, amit beillesztesz, nagyon fontosnak tűnik a történetben. Amikor azonban a filmet végül megvágod, és négyórás lesz, rájössz, hogy az események egy része és néhány elem akár ki is emelhető, mert a történet lényege változatlan marad. Egy négyórás filmen az emberek kényelmetlenül érezhetik magukat, függetlenül attól, mit látnak. De ha végül csak egy két órás és 45 perces filmet kaptunk, az már nagyon jó irány.

Kár, hogy ennyire messze van még a szeptember 5-i magyarországi premier, mert én már holnap megnézném az Az 2-t a moziban – és azt sem bánom, ha 4 órás! (via NME.com)