Az élőszereplős Mulanban végre NEM fognak énekelni

A Disney soron következő élőszereplős remake-je, a Mulan nem musical lesz – erősítette meg a korábbi pletykákat a rendező.

A kínai harcosnő legendájáról szóló film szakít a Disney-hagyományokkal, és az élőszereplős verzióban senki sem fog dalolni, táncolni, ami minden bizonnyal sok rajongót örömmel tölt el.

Niki Caro (Kőkemény Minnesota, Menedék), a film rendezője egy interjúban erősítette meg a - sokak számára – örömhírt - írja a Guardian.

Hua Mulan, a kínai harcoslány legendáját 1998-ban vitte nagyvászonra a Disney, azonban az animációs film még tele volt énekes dalbetétekkel. A rajzfilmet Oscarra is jelölték a legjobb musical vagy vígjáték kategóriában, de végül a Szerelmes Shakespeare elvitte előle a díjat.

A Disney a Mulannal folytatja jól jövedelmező vállalkozását, miszerint a legsikeresebb animációs filmjeiből legyártja az élőszereplős verziókat is a lehető legminimálisabb változtatásokkal. Azt is mondhatnánk erre, hogy egészen felesleges filmek jönnek így létre, bár a Disney a milliós bevételekkel a zsebében bizonyára másképpen vélekedik erről. A héten mutatják be nálunk A szépség és a szörnyeteget Emma Watsonnal a főszerepben, a tengerentúlon már múlt héten debütált a történet, és elképesztő bevételeket hozott már most.

Készülőben vannak további élőszereplős filmek is: az Aladdin, Az oroszlánkirály és a Pán Péter kapja meg hús-vér karaktereit a közel jövőben.

Caro így nyilatkozott a Mulan élőszereplős verziójáról: „Ez egy hatalmas, lányos harcművészeti eposz. Rendkívül erős, izgalmas, szórakoztató és mozgalmas lesz.”
Arról még sajnos nincs hír, hogy ki fogja alakítani Mulant, egyelőre csak annyit tudunk, hogy tavaly casting-fehívást tettek közzé, melyben 18-20 év körüli kínai színésznőket keresnek. Mindezt azután, hogy több mint húszezren írták alá azt a petíciót, ami arra szólítja fel a filmstúdiót, hogy mellőzze a „whitewashing” gyakorlatát.

A whitewashing bevett szokás Hollywoodban: azt jelenti, hogy az eredetileg nem fehérbőrű karaktereket fehérbőrű színészekkel játszatják el.

A Mulan premierje 2018 novemberében lesz.