Az első vélemények méltatják a Fekete Özvegyet

Több, mint egy évnyi csúszás után jövő hónapban végre bemutatják a Marvel Fekete Özvegyét, aminek már meg is érkeztek az első értékelései. És jók.

Scarlett Johansson Fekete Özvegyét egy jó éve csúsztatgatják a járvány miatt, de július 8-án végre bemutatják. A Marvel szuperhősének (elvileg) ez az utolsó felbukkanása az MCU-ban, és az eddigi filmekkel ellentétben egy korábbi történetet mesél el, ugyanis az Amerika kapitány harmadik része, a Polgárháború után játszódik, és Budapestet végre Budapestként láthatjuk. Sólyomszem és a Fekete Özvegy már többször emlegették fővárosunkat, hogy történt itt valami meghatározó esemény, de most végre kis hazánk is felkerül a Marvel filmes univerzumának térképére. (Ha végre jön a Fantasztikus Négyes, Fátum doki Latveriáját is beköltöztetik a szomszédba.)

Johansson mellett Rachel Weisz, David Harbour és a Midsommar főszereplője Florence Pugh játsszák a film fontosabb szerepeit, és a szerencsés újságírók, akik már láthatták a filmet, különösen Pugh játékát méltatják, karakatere nagyon vagány, és már az MCU új ikonjaként emlegetik. De egyébként is méltatják a filmet, bár, tegyük hozzá, három héttel a világpremier előtt ez nyilván marketingfogás. Van, aki az MCU James Bond-filmjének nevezi a Fekete Özvegyet, vagy a Mission: Impossible és a Thelma és Louise, a Jason Bourne-filmek és The Americans ötvözetének. Azt is írják, hogy leginkább az MCU első fázisának filmjeire hajaz, azaz mintegy önálló darab, érthető az óriási mozaik ismerete nélkül is.

 

 

A filmet Cate Shortland (Lore, Cigánykerék) rendezi, aki az első női rendező az MCU-ban – a forgatást tekintve, ugyanis a Sólyom és a Tél Katonáját (Kari Skogland), a Lokit (Kate Harron) és az Örökkévalókat (a friss Oscar-díjas Chloé Zhao) mind-mind nők rendezték.

Pugh a Variety-nek elmondta, hogy a Fekete Özvegy szép és fájdalmas lezárása lesz a karakternek, már ami a filmek vetítési sorrendjét illeti, hiszen Scarlett Johansson karaktere a Bosszúállók: Végjátékban tragikus halált halt.

(Forrás: Indiewire)