Az ember, aki megrongálta Trump csillagát, most Marilyn Monroe szobrot lopott

A notórius vandálkodó fűrésszel esett neki az alkotásnak, ami azóta sem került elő, habár a férfit letartóztatták.

A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint az Austin Mikel Clay nevű elkövetőt azzal vádolják, hogy felmászott a Ladies of Hollywood nevű szoborcsoportra, ahonnan levágta a Marilyn Monroe-t ábrázoló emlékművet. A cselekmény elkövetésének ideje alatt egyébként Clay éppen próbaidőn volt, egy korábbi bűncselekménye miatt.

Tavaly ugyanis a férfi, aki a jelek szerint különös vonzódást érez a filmipar figuráihoz és az őket szimbolizáló különféle mementókhoz, Donald Trump csillagát rongálta meg a hollywoodi Walk of Fame-en, az ún. „hírességek sétányán”.

Dominico Neri szobrászművész 2006-ban, amint éppen átadja az általa készített szobrot. Forrás: Mark Mainz / Getty Images

 

A hatóságok köztéri és ipari kamerák segítségével leplezték le a tettest, aki, miután felmászott az építményre, és ellopta a szobrot, a Hollywood Roosevelt hotelbe távozott egy férfi társával együtt, ahol egy másik férfi és egy nő is csatlakozott hozzájuk. A rendőrség őket is keresi. Sőt: olyan komolyan veszik az ügyet, hogy a helyszínelők ujjlenyomatokat is vettek a tetthelyről.

A Hollywood Boulevard és a La Brea Avenue sarkán található Ladies of Hollywood szoborcsoporthoz tartozó, pontosabban eddig annak a tetején helyet foglaló bronz színű műalkotás (amely a már említett Walk of Fame egyik látványossága volt) a Hétévi vágyakozás című filmből ikonikussá vált pózban, felfújt szoknyával ábrázolja Monroe-t. Rajta kívül Mae West, Anna Mae Wong, Dolores Del Rio és Dorothy Dandridge még a szoborcsoport részei: ők tartják a magasba az építményt.


(via Variety)