Az Esőember Oscar-díjas rendezője Magyarországra jön

Barry Levinson lesz májusban a Filmalap Fast Forward Programjának előadója.

Május 1-jén folytatódik a Magyar Nemzeti Filmalap rendkívül népszerű Fast Forward Programja, a mesterkurzus soron következő előadója pedig a Magyarországon forgató rendezőlegenda, Barry Levinson lesz. (Az alkotó a Harry Haft című történelmi/életrajzi filmet forgatja hazánkban, Ben Fosterrel és Danny DeVitóval.)

Az Oscar-díjas Levinson pályáját forgatókönyvíróként kezdte a hetvenes években – a nyolcvanas évek végére viszont a legkelendőbb rendező lett Hollywoodban: olyan klasszikusokat jegyez direktorként, mint a Jó reggelt, Vietnam! az Esőember (amiért az Oscarját kapta) vagy a Bugsy.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap

 

Számtalan műfajban alkotott emlékezeteset, és számos filmje eljutott a hazai mozikba is (köztük például a Zaklatás, a Pokoli lecke, az Amikor a farok csóválja… vagy A gömb). Paterno – Eltemetett bűnök című tévéfilmjében legutóbb Al Pacinóval dolgozott újra együtt (a Dr. Halál és Az utolsó felvonás után), ráadásul Rév Marcell operatőr kamerája előtt.

A 2017-ben indított Fast Forward Program szervezésében – mely a Filmalap Filmipari Képzési Programjának alappillére – már harmincegy szakmai program valósult meg, tizenkilenc filmes területre fókuszálva. A hazai oktatási intézmények együttműködésével szervezett ingyenes és rendre teltházas workshopokon és előadásokon mintegy 3 ezer filmes vett részt az elmúlt két évben.


(via Magyar Nemzeti Filmalap)