Az év Pixar-híre: Buzz Lightyear saját sci-fi rajzfilmet kap

De jön az új Kerge Kacsák is, Emilio Estevezzel. A Hős6os és a Zootropia is a Disney+ csatornán folytatódik.

Korán jött idén a karácsony: magyar idő szerint december 10-én, csütörtök éjjel tartották meg a Disney Investor Conference-t azaz a Disney-befektetők napját, ahol egy rakás újdonságot jelentettek be a vállalatbirodalom legfőbb vezetői – azaz lényegében ismertették a Marvel-, a Star Wars-, a Disney- és a Pixar-filmek, -tévésorozatok és -animációk következő néhány évet lefedő menetrendjét. A Kevin Feige által bejelentett szuperhősös filmeket és sorozatokat (új Thor, új Fekete Párduc, WandaVision, Loki és társai) ebben a cikkben gyűjtöttük össze, a következő évek Star Wars-produkcóit pedig (Rogue Squadron-film, Kenobi-sorozat, Ahsoka-sorozat, Andor-sorozat, stb.) itt szedtük lajstromba Kathleen Kennedy nagy bejelentése nyomán. Természetesen a Disney a két legnagyobb aranytojást tojó tyúkja mellett a saját jól csengő franchise-aihoz és a Pixar-rajzilmekhez is bejelentett egy-két folytatást és előzményfilmet. Lássuk, miket!

Lightyear

2022. június 17-én landol a mozikban a Toy Story nagyszájú űrhajósának előzmény-rajzfilmje, amelyben megismerhetjük Buzz Lightyear ifjú éveit. Az első promóciós kép (lásd fent) a 2001: Űrodüsszeia előtt tiszteleg – reméljük, ez nem egyszeri poén, hanem az egész alkotás kellemesen retró sci-fi hangulatú lesz. Az animációs film rendezője a Pixar nagy veteránja, az Agymanókért és a Fel!-ért is Oscar-díjjal jutalmazott Peter Docter, viszont Buzz eredeti hangja ezúttal nem Tim Allen, hanem Chris Evans lesz.

 

Raya and the Last Dragon

Többek között pont az Aranyhaj és a Jégvarázs az ékes bizonyítéka, hogy a Disney már a Pixar nélkül is képes jó ideje szórakoztató 3D-rajzfilmeket készíteni. A Walt Disney Animation Studios legújabb dobása, a Raya and the Last Dragon valószínűleg a Mulan-rajongóknak fog leginkább tetszeni, mivel ez is egy harcias lányról szóló, távol-keleti ihletésű mese. A sztori röviden: Raya, az ifjú nindzsa harcos a Disney-razfilmekbe kötelező, vicces sidekickkel az oldalán a címbéli utolsó sárkány keresésére indul, hogy Kumandra királysága ne lehessen a gonosz szörnyetegek martaléka.

 

The Mighty Ducks: Game Changers

Az 1992-es Kerge Kacsáknak köszönhetően alighanem egy egész generáció szerette meg a '90-es években a jégkorongot, mint sportágat. A népszerű hokiszéria számos filmes és rajzfilmes folytatást kapott azóta, és most a Disney+ csatornán fog tévésorozatként folytatódni – természetesen az örökifjú edzővel, Emilio Estevezzel a főszerepben.

 

Baymax!

Forrás: Disney+

 

2022 elején debütál Baymax! címmel a Disney+ kínálatában egy új animációs sorozat, ami a 2014-es Hős6os folytatása lesz. A címbéli duci robot, Baymax ezúttal eredeti protokollját végre hajtva ápolódroidként száguldozik a futurisztikus San Fransokyo utcáin, és minden epizódban másvalakin fog segíteni – hogy aztán az illető ettől jobban lesz-e vagy rosszabbul, az hamarosan kiderül.

 

Zootropia+

Forrás: Disney+

 

A 2016-os Zootropolis - Állati nagy balhé igen ügyesen mutatta be, hogy lehet jól is ötvözni a krimi műfaját a cuki, szőrös állatokkal, nem kell rögtön olyan pokoli szörnyűségekre asszociálni, mint amilyen a generációk gyerekkorát megnyomorító Szimat Szörény, a szupereb volt idehaza. A 2022 őszén debütáló Zootropia+ animációs sorozat azonban nem az eredeti animációs film nyomozó nyuszijára és a dörzsölt róka segítőtársára koncentrál majd, hanem olyan, mindössze pár percig szereplő karaktereket mutat be részletesebben egy-egy epizódban, mint a közönségkedvenc lajhár ügyintéző, vagy a gengszterfőnök lánya, a havasi cickány Fru Fru. (via Indiewire)