Az öreg Lando is benne lesz a Star Wars 9-ben?

Ez csak pletyka, az viszont biztos, hogy Kathleen Kennedy nem lép ki a Lucasfilmtől.

Sajnos még mindig elég szerény, 341,9 millió dolláros bevételnél jár a Solo: Egy Star Wars-történet, és már nem is nagyon jönnek ki ezzel a filmmel kapcsolatos hírek és érdekességek. A következő Csillagok háborúja-film az egyelőre cím nélküli Star Wars 9 lesz 2019 decemberében, ehhez viszont még nem kezdte el a Disney és a Lucasfilm a kötelező napi infócsepegtetést – egyelőre csak pletykákra és magukat jól értesültnek beállító, állítólagos belsős informátorokra hagyatkozhat az egyszeri Star Wars-rajongó.

  • Az egyik ilyen pletyka a napokban az volt, hogy az öreg Lando Calrissian tényleg visszatér a IX. részben, és erről hamarosan maga Billy Dee Williams fog a Lucasfilmmel közös hivatalos közleményt kiadni. Három héttel ezelőtt már megindultak az ezzel kapcsolatos találgatások: akkor ugyanis valakik szigorú diétára fogták a korábban túlsúllyal és alkoholproblémákkal küzdő, 81 éves sztárt, akinek edzésekre is el kell járnia, hogy formába jöjjön a 9. rész nyáron kezdődő forgatására. A sztoriba könnyen bele lehetne illeszteni Landót: a rejtőzködő Ellenállás Felhővárosban, vagy egy Lando tulajdonában lévő másik kaszinó- vagy bányabolygón szedné össze magát az Első Rend elleni utolsó, nagy harchoz (a kánon szerint a Kessel fűszerbányái is Landóhoz kerültek a Jedi visszatér eseményei után). Tavaly egyébként arról is keringett pletyka, hogy Lando felbukkan Az utolsó Jedikben, hiszen azt a filmet szánták az új trilógia Birodalom visszavágjának. Mostanra viszont elfogytak a régi húzónevek: Han Solo halott, Luke Skywalker halott, Leiát pedig Carrie Fisher halála miatt végleg kiírták a Star Wars-folytatásokból. (via Movieweb)
  • Két hete óriási vihart kavart a hír: Kathleen Kennedy, Lucasfilm elnöke ősszel távozik a George Lucastól megörökölt cég éléről, mert a Star Wars-fanok gyűlölik őt, és a Solo is rosszul teljesít a mozikban. Egyesek már azt is tudni vélték, hogy a Disney a Marvel-filmek producer-atyaúristenét, Kevin Fiege-et ülteti a helyére. Ez egy belsős forrás szerint teljességgel alaptalan koholmány, online pletykagyárosok kitalációja. Kennedy pozíciója betonbiztos a Lucasfilmnél, hiszen a 2015-ös Az ébredő Erő minden idők harmadik legtöbbet kaszáló mozifilmje lett, és a Solo kivételével a többi is elég szépen muzsikált a pénztáraknál (a vaskalapos Star Wars-rajongóknak meg sosem tetszik az, ami éppen van, mindig a régebbi filmeket istenítik). A forrás szerint ha ősszel Kathleen Kennedy esetleg mégis távozik a Lucasfilm éléről, az minden bizonnyal magánéleti, és nem szakmai dolgok miatt lesz. (via Wired)