Az Oscar-díjas sztárt többen is zaklatták szexuálisan

Szörnyűségekről számol be hamarosan megjelenő memoárjában Sally Field.

A Forrest Gumpban és a Lincolnban látott színésznő In Pieces (Darabokban) című önéletrajzi írása szeptember 18-án jön ki. Field a The New York Timesnak mesélt a könyvről, amelyben magánéletét és karrierjét egyaránt részletezi, és amelynek több része is minden bizonnyal botrányt kavar majd.

A kötetben a sztár leírja például, hogy mostohaapja, egy Jock Mahoney nevű, 1989-ben elhunyt színész-kaszkadőr 14 éves koráig molesztálta. Rendszeresen behívta a hálószobájába, amikor egyedül volt. „Ilyenkor egyszerre éreztem magam gyámoltalan gyermeknek és olyasvalakinek, aki már nem gyerek többé.

Ez ugyanis hatalmat adott a kezembe. De én még gyerek akartam volna maradni”

– írja az esetről Field.

Forrás: Walter McBride / WireImage / Getty Images

 

De a színésznő beszámol a Hollywoodban szinte rendszerszinten zajló szexuális zaklatásokról is. Amikor például 1976-os, Jeff Bridges-zel és Arnold Schwarzeneggerrel közösen forgatott filmjének, a Maradj éhen!-nek volt a meghallgatása, Bob Rafelson rendező azt mondta, csak olyasvalakinek adhatja ezt a szerepet, aki jól csókol, így kényszerítve Fieldet arra, hogy megcsókolja.

Sally Field harmadik durva sztorija arról szól, hogy 1968-ban betépett akkori pasijával, az énekes-dalszerző Jimmy Webb-bel, és másnap magához térve keserűen tapasztalta, hogy miközben nem volt magánál, Webb megerőszakolta. A színésznő egyébként úgy kommentálta a dolgot: nem hiszi, hogy a férfi rosszat akart volna, egyszerűen csak szétszívta hasissal az agyát. Mind Rafelson, mind Webb határozottan tagadja a történteket.


(via Vulture, Consequence of Sound)