Az Oscar-gálán megint kifelejtettek néhányat a tavalyi év halottjai közül

Bob Saget, Norm MacDonald és Gaspard Ulliel sem szerepelt a tavaly elhunytak in memoriam megemlékezésében.

Az Oscar-gálán hagyományosan megemlékeznek a filmipar előző évben elhunyt nevezetes személyeiről, de minden évben sikerül valakit lehagyni, talán azért, mert az emlékezés összeállítói általában a filmszakmára koncentrálnak, a tévés világ alakjairól hajlamosak megfeledkezni.

Idén a Bír-lakból ismerős Bob Saget volt az egyik, és ez igen nagy felhördülést keltett a közösségi médiában. De kimaradt Norm MacDonald is, akit a rajongók szintén jogosan hiányoltak. Ám ha a filmvilág halottai élveznek elsőbbséget, abban az esetben megbocsájthatatlan, hogy a fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt Gaspard Ullielt is mellőzték.

Norman Greenbaum Spirit in the Sky című dalával aláfestve olyan filmes nagyságok portréi pörögtek az összeállításban, mint Sidney Poitier, William Hurt, Olympia Dukakis, Dean Stockwell, Betty White, Michael K. Williams, Jean-Paul Belmondo,  Robert Downey Jr. színész-rendező édesapja, Robert Downey Sr. is szerepelt a listán, ahogy Peter Bogdanovich, Ivan Reitman, Richard Donner, Melvin van Peebles, Lina Wertmuller, Jean-Marc Vallée és Halyna Hutchins. Poitierre, White-ra és Reitmanra külön-külön emlékeztek az In memoriam rész előtt.

(Forrás: Variety)