Az Oscar-gálán mégsem lesz művészalázás

Nem akarja kihagyni négy kategória nyerteseit a közvetítésből az Akadémia, mindenki félreértette őket.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, újabb botrány alakult ki az idei Oscar-gála szervezése körül, mivel elterjedt, hogy az Akadémia – annak érdekében, hogy a ceremónia tévés közvetítése ne nyúljon túl hosszúra – négy kategória (legjobb operatőr, legjobb vágás, legjobb smink és haj, legjobb élőszereplős rövidfilm) díjainak átadását és átvételét (így például a köszönőbeszédeket) a reklámszünet alatt akarja lezavarni.

A döntésen mindenki felháborodott, jeles művészek tömegei (köztük Tarantino, Scorsese, Spike Lee és Vittorio Storaro) tiltakozólevelet is írtak az Akadémiának – aztán jött a nagy fordulat. Kiderült ugyanis, hogy valójában szó nincs arról, hogy díjazottak maradnának ki az élő közvetítésből, csupán félreértés történt.

Forrás: wikipedia

 

John Bailey, az Akadémiai elnöke a tagoknak küldött levelében tisztázta, hogy mind a 24 kategória díjainak átadását közvetítik majd a február 24-én tartandó gálán. A négy említett kategória győzteseinek esetében

csupán azt a részt fogják kivágni, amikor a díjazott felmegy a színpadra, majd lejön a színpadról.

Bailey arra is felhívta a figyelmet, hogy a szóban forgó döntést testületileg még múlt augusztusban hozta a Filmakadémia, és azt az érintett tagozatok is mind elfogadták. A következő években egyébként mindig más és más kategóriákat fognak megrövidíteni a színpadra/színpadról való fel- és leballagás aktusának bemutatásával. Idén azért az említett négy kategóriával kezdik a sort, mert azok képviselői ezt önként vállalták.


(via Variety)