Az új Batman producere visszaszólt azoknak, aki szerint Robert Pattinson béna Batman lesz

Michael E. Uslan az 1989-es Denevérember óta producerként jegyez minden Batman-filmet – szerinte jó döntés született.

Nem ujjongtak az örömtől a DC-szuperhősök rajongói, amikor kiderült: az Alkonyat-filmek szívtipró vámpírja, Robert Pattinson lesz az új Batman (mondjuk a képregényrajongók annak idején annak sem örültek, hogy Michael Keaton lesz Batman, mint ahogy annak sem, hogy Heath Ledger az új Joker). Mint ismeretes, a 33 éves sztár azután kapta meg a 2021-es The Batman főszerepét, hogy az elmúlt évek ügyeletes Denevérembere, Ben Affleck az alkoholproblémái és a kreatív nézetkülönbségei miatt fokozatosan kiszorult a filmből, aminek eredetileg nemcsak a főszereplője, hanem a rendezője és a forgatókönyvírója is ő volt.

A Matt Reeves rendezésében készülő új Batmant, illetve a főszereplő sztárt most a film producere, Michael E. Uslan védte meg a nagy nyilvánosság előtt Kölnben, az ottani Comic Con Experience-en, ahol ezt üzente a fanyalgóknak:

A Batman-filmek sztárja Bruce Wayne. Batman maga a sztár, az a Batman, akit mindenki látni akar, a szupergonoszaival együtt. Na de hogyan döntse el egy filmes, melyik színészt kell kiválasztani a főszerepre? Szerintem a rajongók számára itt az lehet a kulcs, hogy mindannyian bízzuk ezt a film készítőjére. Én magam úgy vélem, bízzunk a rendezőben, adjunk meg neki mindent, és csinálja meg a maga vízióját. Aztán várjunk egészen addig, amíg meg nem nézhetjük a filmet. Ha már láttuk, na akkor már leszedhetjük róla a keresztvizet!

Uslan hozzátette:

Szerintem ez a képlet tényleg működik. Batman-rajongóként nem is lehetnék boldogabb és lelkesebb, mint most, hogy Matt Reeves lett a rendező, és ő filmesként Robert Pattinsont választotta ki Batman szerepére.

Uslan amúgy tényleg nem beszélt a levegőbe: már az 1989-es, Tim Burton-féle Denevéremberben is producer volt, és valószínűleg volt beleszólása az újabb Bruce Wayne-ek kiválasztásába a Mindörökké Batman, a Batman és Robin, Nolan-féle trilógia és a Batman Superman ellen idején is, mivel mindegyik blockbustert producerként jegyzi. A The Batman 2021. június 25-én kerül majd mozikba, akkor meglátjuk, tényleg  jó döntés volt-e Pattinsonnak adni a Denevérgúnyát. (via Indiewire.com)