Az új Bond film meglepő helyről kaphat segítséget

Egy független női alkotó fog még finomhangolni a kissé sótlanra sikerült alkotás forgatókönyvén.

A Bond 25 munkacímen futó, kalandos sorsú alkotás scriptjét a producerek a nulláról újraíratták, miután menesztették az eredetileg felkért rendezőt, Danny Boyle-t és állandó partnerét, John Hodge forgatókönyvírót. Habár az új direktor, Cary Joji Fukunaga forgatókönyvíróként is tevékenykedik, az új scriptet nem ő írta, hanem a Bond veteránnak számító Scott Z. Burns – Neal Purvis – Robert Wade trió.

A producerek azonban nem elégedettek maradéktalanul ezzel a verzióval sem, és most szóba került, hogy egy független alkotó, Phoebe Waller-Bridge csiszolgathatna még egy kicsit a forgatókönyvön, hogy az viccesebb, karakteresebb és stílusosabb legyen. Waller-Bridge személyéhez ráadásul maga a 007-es, azaz az időközben társproducerré is előlépett főszereplő, Daniel Craig ragaszkodott.

Phoebe Waller-Bridge. Forrás: Taylor Hill / WireImage / Getty Images

 

Craig annak a színdarabnak a New York-i bemutatóján találkozott az író-színésznővel, amelyik az alkotó számára a nagy áttörést meghozó Fleabag című sorozat alapjául szolgált. És a sztár úgy érzi, a 2020 áprilisára betervezett Bond 25 forgatókönyvének pont arra az egyedi és egyéni hangra lenne még szüksége, ami a pimasz, metsző és politikailag inkorrekt humoráról ismert alkotó/előadó sajátja.

Phoebe Waller-Bridge az Angliában, majd Amerikában is nagy sikert arató Fleabag mellett a Megszállottak viadala című széria ötletgazdájaként vált híressé. S miközben íróként az alkotó különutas, független műveken dolgozik, színészként olyan mainstream alkotásokban és blockbusterekben vett részt, mint a Viszlát, Christopher Robin! vagy a Solo: Egy Star Wars-történet. Ha a dolog összejön, Waller-Bridge lesz egyébként a második nő, aki valaha Bond forgatókönyvön dolgozott (a Dr. No és az Oroszországból szeretettel című klasszikusok forgatókönyvírójaként ismert Johanna Harwood után).


(via Consequence of Sound, Uproxx)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu