Az új Bond film meglepő helyről kaphat segítséget

Egy független női alkotó fog még finomhangolni a kissé sótlanra sikerült alkotás forgatókönyvén.

A Bond 25 munkacímen futó, kalandos sorsú alkotás scriptjét a producerek a nulláról újraíratták, miután menesztették az eredetileg felkért rendezőt, Danny Boyle-t és állandó partnerét, John Hodge forgatókönyvírót. Habár az új direktor, Cary Joji Fukunaga forgatókönyvíróként is tevékenykedik, az új scriptet nem ő írta, hanem a Bond veteránnak számító Scott Z. Burns – Neal Purvis – Robert Wade trió.

A producerek azonban nem elégedettek maradéktalanul ezzel a verzióval sem, és most szóba került, hogy egy független alkotó, Phoebe Waller-Bridge csiszolgathatna még egy kicsit a forgatókönyvön, hogy az viccesebb, karakteresebb és stílusosabb legyen. Waller-Bridge személyéhez ráadásul maga a 007-es, azaz az időközben társproducerré is előlépett főszereplő, Daniel Craig ragaszkodott.

Phoebe Waller-Bridge. Forrás: Taylor Hill / WireImage / Getty Images

 

Craig annak a színdarabnak a New York-i bemutatóján találkozott az író-színésznővel, amelyik az alkotó számára a nagy áttörést meghozó Fleabag című sorozat alapjául szolgált. És a sztár úgy érzi, a 2020 áprilisára betervezett Bond 25 forgatókönyvének pont arra az egyedi és egyéni hangra lenne még szüksége, ami a pimasz, metsző és politikailag inkorrekt humoráról ismert alkotó/előadó sajátja.

Phoebe Waller-Bridge az Angliában, majd Amerikában is nagy sikert arató Fleabag mellett a Megszállottak viadala című széria ötletgazdájaként vált híressé. S miközben íróként az alkotó különutas, független műveken dolgozik, színészként olyan mainstream alkotásokban és blockbusterekben vett részt, mint a Viszlát, Christopher Robin! vagy a Solo: Egy Star Wars-történet. Ha a dolog összejön, Waller-Bridge lesz egyébként a második nő, aki valaha Bond forgatókönyvön dolgozott (a Dr. No és az Oroszországból szeretettel című klasszikusok forgatókönyvírójaként ismert Johanna Harwood után).


(via Consequence of Sound, Uproxx)