Az Űrdongó végre egy IGAZI Transformers-mozifilm lesz!

Michael Bay baromsága helyett azokat a robotokat láthatjuk, akik a 80-as évek mesehősei és játékai voltak! Itt a legújabb trailer!

Emlékszem, mekkora csalódásként éltem meg 2007-ben, hogy az első Transformers-mozifilmben nyoma sem volt azoknak az Autobotoknak és Álcáknak, akiknek a kalandjait anno végigizgultam otthon a rajzfilmcsatornák előtt ülve. No meg persze benn a suliban, amikor az órán a Transformers-képregényeket bújtuk a pad alatt, a nagyszünetben meg újrajátszottuk a Hasbro akciófigurákkal a kocsikká változó robotok kozmikus háborúját. Pont emiatt az intenzív, '90-es évek eleji élmény miatt volt sokkoló, hogy például Optimusz fővezér Michael Bay filmjeiben nem ez a klasszikus, barátságos IFA teherautóra emlékeztető harci gép volt, aki a Kandi Lapok-képregényekben hanem egy böszme nagy csőrös kamion!

Na, de miért írom most le ezeket a régi emlékeket, és miért szidom Michael Bay-t? Mert a Paramount stúdiónál is érezhették, hogy hiába kaszált szinte mindegyik Transformers-mozifilm 1-1 milliárd dollárt, valahol az igazi Transformers-feeling elveszett a dobhártyaszaggató CGI robbanások között. Épp ezért gondolták úgy a franchise tulajdonosai, hogy 10 évvel az első Transformers-mozifilm után már nem ütik tovább a vasat, hanem rebootolják az egész hóbelevancot – de ezúttal már azokkal az Autobotokkal és Álcákkal, akiket a Hasbro 1984 és 1991 között mutogatott a rajzfilmekben, a képregényekben és a játékkatalógusokban.

Emlékszünk még a tökkelütött Sokkolóra, aki egy hatalmas űrpisztollyá tudott átváltozni, és az Álca-vezér Megatronnal is szembeszegülve maga akarta leigázni az egész galaxist? Na, ő például így fog kinézni az idén mozikba kerülő, új mozifilmben, az Űrdongóban:

Vagyis mindenki sokkal szögletesebb és sokkal oldszkúlabb lesz a legújabb mozifilmben, ami abszolút a retró jegyében született, és azt az időszakot mutatja be, amikor Űrdongó még nem egy Chevrolet Camaro sportkocsi volt, hanem egy ütött-kopott, bogárhátú Volkswagen. Itt van hozzá egy vadiúj trailer is!

1987-ben járunk. A négyelemes walkmant hallgató, lázadó tinilány, Charlie (Hailee Steinfeld) 18. születésnapjára megkapja élete első kocsiját, egy lerobbant bogárhátút. Amiről természetesen kiderül, hogy nem egyszerű autó, hanem egy idegen világ, a polgárháború sújtotta Kibertron bolygó szülötte. A néma, de aranyos óriásrobot és a különc tini vidám barátkozásába azonban belerondít, hogy az amerikai hadsereg csak a fejlett technológiájú, veszélyes idegent látja Űrdongóban, és felbukkannak az Álcák is, akik szökevényként tekintenek a Földre kerülő autobotra. Nem pont olyan ez, mintha Spielberg összegyúrta volna az E.T.-t és az Iron Giant rajzfilmet? De bizony, úgyhogy már alig várom a decemberi mozipremiert!