Azt mondják, az év thrillere!

Aki már látta, hasra esett tőle, és a kritikusok szerint a Sweet Virginia az év legjobb thrillere, és mivel már október van, ez nem túl merész állítás. Jon Bernthallal pedig nem lehet nagyot tévedni.

Sweet

Bár viszonylag későn futott be, Jon Bernthal mára Hollywood egyik legnépszerűbb, legsikeresebb és legszorgalmasabb színésze lett. 2017-ben, miközben a The Punisherrel saját sorozatot nyom, összesen öt filmje jött vagy jön ki – más, hasonló kaliberű sztárnál ez nagyjából kettő szokott lenni vagy annyi sem -, és mindegyiket szerették mind a nézők, mind a kritikusok. A még csak második filmjét készítő Jamie M. Dagg rendezte Sweet Virginiát, amely címét egy Rolling Stones számból kölcsönözte, már több fesztiválon is vetítették, és csupa nagyszerű kritikát kapott, de csak most jött ki az első előzetese, ami ugyan nem árul el túl sokat a történetből, de remekül adja át a film hangulatát.  

Bernthal egy volt rodeó bajnokot játszik, aki egy lábsérülés után vonult vissza, és egy alaszkai kisvárosban vette át elhunyt bátyja moteljének vezetését. Egyetlen barátja egy nála dolgozó fiatal lány egy férjes asszonnyal folytat titkos viszonyt, és különös barátság alakul ki közte és egy fiatal férfi között, aki pár napot a motelben tölt. És aki egy bérgyilkos, és már a film elején három pasast nyír ki, és aki olyan, mint egy időzített bomba. És akinek a jelenléte pár nap alatt szétzilálja a kisváros közösségét, mert van, aki komoly összeggel tartozik neki, és ezzel mást is bajba sodor. És az is nyilvánvaló, hogy a hirtelen kötött barátság sem tarthat túl sokáig.

Bernthal

Jon Berthnal, aki a The Walking Dead révén vált igazi sztárrá, mindig is rendkívül fizikális színész volt, rendszerint fenyegető, gyakran brutális karaktereket játszva -, még akkor is, ha ezek nem voltak negatív hősök. Itt sem beszél sokat, de látjuk, hogy belőle is bármikor kész kirobbanni a felgyülemlett feszültség, akárcsak a megszokotthoz képest teljesen más karaktert hozó, eddig mindig jólfésült srácokat játszó Christopher Abbott, akit leginkább a Csajok című sorozatból ismerhetünk. Jó kettőst alkotnak, akkor is, ha a film végén feltehetőleg kinyírják egymást – ez nem spoiler, csak spekuláció, de az összecsapásuk elkerülhetetlen. És ott vannak a női főszereplők is, persze, a film kapcsán Bernthalnál is többet dicsért Rosemarie DeWitt, a fiatal Odessa Young és Imogen Poots.

A filmet Amerikában november 17-én mutatják be, vagyis az Igazság Ligájával kell majd versenyeznie, de mivel teljesen más zsánerről van szó, nem biztos, hogy félnie kell a maszkos szuperhősöktől.

Jon Berthal