Befejeződött az Avatar-folytatások forgatása

James Cameron a munka végeztét egy videoüzenetben jelentette be, amelyben egyúttal közelgő filmje, az Alita új előzetesét is megmutatta.

Minden idők két legjövedelmezőbb filmjének (azaz az Avatarnak és a Titanicnak) a rendezője ritkán tart szünetet, de most épp ezt tette, hogy bejelentse: végeztek az Avatar 2. és 3. fontosabb szereplőket érintő felvételeivel – ezzel a folytatások valóban fontos mérföldkőhöz érkeztek, hiszen a forgatás már tavaly szeptember óta tart.

„Hahó, itt James Cameron, és az Avatar-folytatások forgatásáról jelentkezem: mögöttem a motion capture helyszínünket láthatjátok. Ma még felveszünk néhány jelenetet a statisztákkal, de ami a főbb szereplőket illeti, ők, azaz Sam (Worthington), Zoe (Saldana), Sigourney (Weaver), Stephen Lang és Kate Winslet mind végeztek. Hihetetlen alakítást nyújtottak, ki sem tudom mondani, mennyire büszke vagyok a filmben nyújtott teljesítményükre” – mondja Cameron a videóban.

Az Avatar második részét 2020. december 18-án, a harmadikat pedig 2021. december 17-én mutatják be az amerikai mozik, a következő években pedig további két folytatás várható – amennyiben a két film beváltja a mozipénztárakban a hozzá fűzött reményeket.

Az Avatarhoz kapcsolódó bejelentkezést a rendező egyébként arra is felhasználta, hogy promózza kicsit jövő februárban érkező új filmjét, az Alita: A harc angyalát, amelyben producerként vett részt, a rendezést pedig Robert Rodriguezre bízta. James Cameron megszólalása után rögtön be is mutatott egy új trailert a mangaadaptációhoz, amiről itt írtunk részletesen korábban.


(via Deadline)