Befutott a Halloween Kills első trailere – maga John Carpenter mutatta meg!

2021-re tették át a 2018-as Halloween folytatását. Carpenter szerint vicces és brutális lesz.

Eredetileg idén októberben került volna mozikba a 2018-ban nagy sikerrel feltámasztott Halloween franchise új felvonása, a Halloween Kills, ám a világméretű koronavírus-járvány miatt sok más hollywoodi filmhez hasonlóan ennek a premierjét is elcsúsztatták egy évvel, 2021. október 15-re. Az új trilógia záróakkordja, a Halloween Ends szintén csak egy évvel később, 2022. október 14-én kerül a mozikba (a Blumhouse stúdió a Halloween-folytatások mellett a Kampókéz és a The Forever Purge című horrorok premierjét is átrakta új időpontra). A bemutató csúszásáról maga az 1978-as, első Halloween rendezője, a mostani rész producere, John Carpenter tájékoztatta a rajongókat a Twitter-oldalán, ahová kirakta a Halloween Kills legújabb, kedvcsináló előzetesét is.

V I G Y Á Z A T ,  S P O I L E R V E S Z É L Y ! ! !

A teaser ugyanott folytatódik, ahol az előző, 2018-as rész abbamaradt. Michael Myers épp elevenen ég Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) házának alagsorában, ahonnan Laurie épp egy pickup platóján menekül a lányával (Judy Greer) és az unokájával (Andi Matichak). Csakhogy a tűzoltók szirénázó rohamkocsival száguldanak el mellettük, és nekik valószínűleg nem munkaköri kötelessége vizsgálni, hogy a ház azért gyulladt-e ki, mert valaki cigarettázott az ágyban, vagy azért, mert a tulajdonos és a rokonsága épp egy szökött sorozatgyilkost égetett el elevenen önvédelemből a pincéjében... Így természetesen Michael túléli a tüzet, láthatjuk is a rövid előzetes végén egy villanásra a jellegzetes maszkjában.

Így festett Michael a 2018-as Halloweenben, de a 2021-esben is így fog (kép forrása: Port.hu/UIP-Duna Film)

 

Carpenter egyébként nemrég így nyilatkozott az új Halloweenről egy interjúban:

A vágás már kész. Nagyjából a jövő héten a hangkeveréssel is végeznek New Yorkban. Utána a film már dobozban lesz. Az én munkám véget ért. Ez a mozifilm most valami más lesz! Szórakoztató, intenzív és brutális. Egy slasher film a százszorosára emelve. Ez óriási! Soha nem láttam még ilyesmit, ennyi halottat egy filmben!

(via IndieWire)