Ben Affleck és Matt Damon filmre viszik a McDonald's Monopoly nyertesének hihetetlen sztoriját

Egy trükkös exrendőr mesteri csalással csikart ki 24 milliót a hamburgerláncból.

Nagyon izgalmasan hangzik Ben Affleck és Matt Damon legújabb filmterve: vászonra vinnék annak az ex-zsarunak a valóban filmbe illő történetét, aki nem kevesebb, mint 24 millió dollárt nyert egy gondosan kitervelt csalással a McDonald's Monopoly-játékán.

Jerome Jacobson, a nyugalmazott rendőr 1989-től kezdve 12 éven át mindig megbugázta a McDonald's Monopolyt. Könnyen megtehette, mivel biztonsági őrként dolgozott annál a nyomdaipari cégnél, ahol a gyorsétteremlánc a sorsjegyeit nyomtatta. Mivel nyomon tudta követni, melyikek a nyerő szelvények, összejátszott egy ismerős családdal, akik így könnyedén nyerni tudtak abban a játékban, ahol egy átlagos Big Mac-vásárlónak csak 1:250 arányban lett volna esélye. Jacobson és a mohó tettestársai ráadásul ezt a kis stiklit nemcsak egyszer, hanem többször is megcsinálták, milliókat kihúzva a McDonald's zsebéből.

A teljes sztorit a The Daily Beast oknyomozó cikke hozta le nemrég, ebből derült ki, hogy Jacobson egyik tettestársa még 2001-ben lebukott. Az egyik beépített győztessel, bizonyos Michael Hooverrel ugyanis riportfilmet akart készíteni egy forgatócsoport az egykori legendás Nagy Balhéról – csakhogy a kamera mögött valójában nem filmesek álltak, hanem két fedett FBI ügynök! Akiknek így már meg is volt a bizonyíték a csalók ellen.

Fotó: Ethan Miller / Getty Images

 

Az abszolút megfilmesítés után kiáltó témára egy ideje a Universal, a Netflix és a Warner is le akart csapni, a terveik szerint olyan nagyágyúk alakították volna a rafkós ex-rendőrt, mint Kevin Hart, Robert Downey Jr. vagy Steve Carrell. A filmterv végül a Foxnál és a Ben Affleck-Matt Damon duónál kötött ki. Affleck lesz a rendező, Damon alakítja majd Jacobsont, a forgatókönyvet a Deadpoolt is jegyző Paul Wernick-Rhett Reese páros írhatja meg. (via Consequenceofsound.net)