Ben Affleck lecsúszott, alkoholista kosáredzőt alakít az új filmjében – itt a trailer is hozzá!

A The Way Back pont olyan, mintha filmre vitték volna a Sad Affleck-mémet: Ben Affleck szomorúan néz, miközben szól a szomorú zene.

A mostanában kissé megviselt, és a Warner szuperhősfilmjeiből kikopott Ben Affleck ismét együtt forgat A könyvelő című akciófilmje rendezőjével, Gavin O'Connorral. A The Way Back címet viselő sportdrámájukban Affleck egy valaha igencsak menő, fiatal kosarasból kiégett, alkoholista fickót alakít, akinek félresiklott az egész élete, és nem nagyon tudja helyrehozni a dolgokat.

Kicsit olyan ez, mint Affleck saját élete. Kétszeres Oscar-díjas színész-író-rendező-producerként, számos kultfilmmel a háta mögött a karrierje csúcsán megkapja Batman szerepét a kasszarobbantó ellen-Marvel filmekben, erre elveszik tőle a saját Batman-filmjét, más Denevérembert keresnek helyette, és bejárja a sajtót a fotó, amin annyira be van tintázva, hogy volt feleségének, Jennifer Garnernek kell bevinnie a rehabra. Ahogy azt az új trailer alatt is megfogalmazták a kommentelők: A The Way Backe pont olyan, mintha egész estés film készült a Sad Affleck-mémből. Íme:

A film főszereplője egy Jack Cunningham nevű fickó (őt alakítja a szomorú tekintetű Ben Affleck), akinek valamikor régen nagyon bejött az élet: ünnepelt kosárlabdasztár volt a középiskolában, sportösztöndíjjal mehetett egyetemre, ám ki tudja miért, hirtelen hátat fordított a pályának, elveszítve ezzel a reményt egy ígéretes jövőre. Évekkel később Jack egy folyamatosan lefelé tartó spirálban vergődik egy ki nem mondott veszteség miatt, az alkoholizmus miatt romba dőlt a házassága, és semmi reménye nincs egy jobb életre.

Ekkor kap egy felkérést a régi alma materéből: legyen ő a kosárlabdacsapat edzője, mert a dicsőséges aranykor már a múlté, amióta nincs ott, a suli színvonala hanyatlásnak indult. Jack vonakodva bár, de elfogadja az állást, önmagát lepve meg ezzel a leginkább. Ahogy a fiúk látványosan összedolgoznak a pályán, mint egy igazi kosárcsapat, ráadásul nyernek is, Jack végre talál egy indokot, hogy egyszer s mindenkorra szembeszálljon a démonaival, amelyek rossz útra terelték őt. De vajon be lehet-e tömni a tátongó űrt, van-e gyógyír a régi sebekre, vissza lehet-e még fordulni a kárhozat útján? 2020. március 6-án, a mozipremier napján megtudjuk! (via Uproxx)