Ben Affleck már megint kiszállna a Batman-filmekből

Nem akarja örökké ezt csinálni, de szeretne elegánsan kiszállni a Warner stúdió szuperhősbizniszéből.

Napokon belül nyakunkon a Warner rég várt ellen-Bosszúállókja, az Igazság Ligája, ami siker esetén végre beindíthatja a Marvel-sikerfilmek mintájára a DC szuperhősvonatát is. Épp ezért lepett meg mindenkit a Batmant alakító Ben Affleck az USA Today-nek adott interjújával, amiben arról beszélt:

Nem lehet ezt örökké csinálni. De szeretnék elegánsan és ütősen kilépni belőle.

Affleck korábban még nagyon lelkes volt, ráadásul egy ideig úgy volt, ő maga írhatja és rendezheti a soron következő, önálló Batman-mozifilmet. Aztán év elején váratlanul bejelentette, hogy visszalép a rendezéstől, és azóta sem nagyon lehet semmit hallani erről a projektről, azon túl, hogy a Majmok bolygója rendezője, Matt Reeves vette át a helyét, és teljesen átírta Affleck eredeti forgatókönyvét.

Idén februárban pedig már arról cikkeztek a mozis szaklapok, hogy hogy Affleck már egyáltalán nem akar Batman lenni, sőt, arról tárgyal a Warnerrel, hogyan tudnának szerződést bontani úgy, hogy soha többé ne rángathassák vissza a DC filmuniverzumba. Valószínűleg nagyon megrázta, hogy Batman Superman ellent szétszedték a kritikusok, belőle pedig mém lett Sad Affleck néven.