Ben Affleck összes ötletét kidobták az új Batmanből

A képregényfilmet a 44 éves sztár írta és rendezte volna, de most már a Majmok bolygója atyja a főnök.

Nagyon rájár a rúd mostanában szegény Ben Affleckre. Nem elég, hogy a Batman Superman ellen negatív kritikáját kifigurázó mém miatt rajta ragadt a Sad Affleck név, legújabb rendezése, a tavaly év végén mozikba került Az éjszaka törvénye pedig hatalmasat bukott, folyamatosan kiszorítják abból a Batman-produkcióból is, amit eredetileg ő írt és rendezett volna.

A mostanában hol The Batman, hol The Dark Knight munkacímen futó film rendezője ugyanis az a Matt Reeves lett, akit jelenleg épp a mennybe menesztenek a kritikusok a Majmok bolygója-trilógia harmadik része miatt (a film egyébként nekünk is nagyon tetszett), és aki nemrég úgy döntött, kukázza a korábbi Ben Affleck-ötleteket, és teljesen az alapokról építi újra a film koncepcióját.

A Ben Affleck-féle verzióban Batman ellenfele Deathstroke, azaz Halálcsapás lett volna, aki egyfajta negatív Bruce Wayne: szupererejű, többféle harcművészeti stílust mesterfokon űző, szamurájkardos-páncélos bérgyilkos. A karaktert Joe Manganiello alakította volna, és Affleck tavaly nyáron pár werkfotót is kiszivárogtatott róla a Twitterén, tehát már megvolt a filmhez a sztori, a jelmez, a díszlet és egy rakás másik dolog is.

Na ez megy most mind a levesbe, Reeves ugyanis pont nemrég nyilatkozta azt, hogy a sokadik szuperhősfilm helyett egy film noirt akar forgatni, ahol Bruce Wayne sokat nyomoz és sokat monologizál – pont mint valami Bogart-filmben vagy Philip Marlowe-regényben. Ezzel sincs amúgy baj, sőt! Nekem pont azok a sztorik voltak a kedvenceim a '90-es években magyarul is megjelent Batman-füzetek közül, ahol a Denevérember irattárakba és hullaházakba lopózott be a tetőablakon át, hogy aztán ott zseblámpával a kezében fotózgasson és bizonyítékokat lopjon, hiszen a korrupt és túlbürokratizált igazságszolgáltatás sosem akar együttműködni vele. Arról azonban egyelőre nincs hír, hogy a Matt Reeves-féle Batman-film mikor kerülne mozikba. (via The Hollywood Reporter)