Ben Affleck után Henry Cavill is szögre akasztja a szuperhősruhát?

Nem kapott elég pénzt és új Superman-mozifilmet? Vagy már nincs kedve spandexben hősködni?

Henry Cavill nem lesz többé Superman a mozivásznon, és már a Shazam! kapcsán sem tudott megegyezni a Warnerrel egy kis cameószerepről – írja az ilyen infókkal kapcsolatban általában mindig jól értesült Hollywood Reporter. A lap arról is beszámolt, hogy némi feszültség támadt a Cavill és a stúdió között, miután kiderült: a Warner nem akar egyelőre Superman 2-t a 35 éves sztárral a főszerepben, mert jelenleg a Supergirl mozifilmre koncentrálnak, ami egy előzményfilm lesz, a tinédzserkorú, repkedő szuperhősnővel – azokban az években, amikor a kis Kal-El még nem Superman, hanem csak egy mezőn megtalált csecsemő Kenték farmján.

Belsős források arról is pletykáltak a Hollywood Reporternek, hogy a Warner elégedetlen a jelenlegi DC filmuniverzummal, és a fókuszt Batmanről és Supermanről áttenné inkább a sokkal népszerűbb Wonder Womanre. Ami ráadásul kevesebb kiadással is járna, mert míg Henry Cavill állítólag 14 millió dollárt kapott korábban egy Superman-filmrét, Gal Gadot fizetése mindössze 300 000 dollár volt eddig filmenként...

Henry Cavill nem erősítette meg, de nem is cáfolta a távozásával kapcsolatos hírteket, csak egy furcsa videót tett ki a közösségi oldalára, amiben egy Superman-figurával bohóckodik a Kék Duna keringő kutyaugatásos verziójára:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Today was exciting #Superman

Henry Cavill (@henrycavill) által megosztott bejegyzés,

A Warner is csak annyit közölt hivatalos csatornákon a pletykacunami megindulása után, hogy nagyszerű a munkakapcsolatuk Cavill-lel, akit nagyon tisztelnek, de egyelőre még nincs hivatalos döntés Superman filmes jövőjét illetően. Ezután viszont újabb belső forrásokra hivatkozva olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Creed 1-2 és a Fekete Párduc sztárja, Michael B. Jordan lenne majd az új Superman ami egyébként nem ördögtől való, mivel egy fekete Kal-El a DC-képregényekben is létezik, igaz, alternatív idősíkban.

Az biztos, hogy Henry Cavill nem fog unatkozni: nemrég került be a hírekbe azzal, hogy ő lesz a morcos szörnyvadász, Ríviai Geralt a Netflix boszorkánykonyháján készülő játékadaptációban, a Witcherben. (via Geektyrant)