Ben Stiller és Sting is színt vall az LSD-zésről a Netflix új, pszichedelikus dokufilmjében

De olyan hollywoodi sztárok is mesélnek benne, mint Adam Sandler, Sarah Silverman és Adam Scott. Van már előzetes is!

Have A Good Trip: Adventures in Psychedelics címmel készített a Netflix dokumentumfilmet az LSD emberi szervezetre gyakorolt hatásáról és az ezt használó hírességek személyes élményeiről. A műsorban olyan A-ligás hollywoodi sztárok mesélnek a drogokról, mint Sting, Adam Sandler, Ben Stiller, Natasha Lyonne, Anthony Bourdain, Nick Offerman, Sarah Silverman, Ad-Rock, Adam Scott, Bill Kreutzmann, Carrie Fisher, David Cross, Donovan, Lewis Black, Nick Kroll, Paul Scheer, Reggie Watts, Rob Cordory, Rosie Perez, Shepard Fairey, és Will Forte. Valamint a rapper A$AP Rocky, aki már a lenti előzetesben elmeséli, hogy a drogoktól úgy érzi, szivárványt tud lődözni a péniszéből. Íme a trailer:

A dokumentumfilm a fentiek mellett természetesen azt is bemutatja, hogy az LSD-használat máig vita tárgyát képezi még az orvostudományban. Fájdalomcsökkentő hatása régóta közismert, mint ahogy az is, hogy a szer felszabadító hatása jól hasznosítható a pszichoterápiában, és segíti a különböző szenvedélybetegségek gyógyítását is. Ugyanakkor legalább olyan súlyos függőséget okozhat, mint az alkohol és a többi drog,  és az is nagy veszélyforrás, hogy az LSD-trip alatt átélt látomások annyira intenzívek, hogy a szerhasználó még akkor is valóságként kezeli, ha annak minden tény ellentmond. Ez pedig könnyen halálos balesetekhez vezethet (lerepülés egy szikláról, a házunk felgyújtása és így tovább).

Az LSD és a popkultúra kapcsolata szintén régóta közismert dolog. A hírhedt Manson-banda vezetője LSD-s hamburgerrel vette rá az őt követő lányokat a bűntettekre, a CIA pedig a Project MKUltra kódnevű kísérletsorozat keretében próbálkozott LSD-vel és más szerekkel felturbózott ügynökök bevetésével, melyek számos filmben és tévésorozatban felbukkantak már. A Beatles tagjai pedig állítólag olyannyira nem vetették meg az LSD okozta színes bódulatot, hogy az élményeiket a Lucy in the Sky with Diamonds című daluk kép- és szövegvilágába is belerakták.

Pont ez a bizarr animációs stílus elevenedik meg most a Have A Good Trip: Adventures in Psychedelics azon jelenteiben is, amikor a megszólaló hírességek rajzfilmes hasonmásai megélik a sztárok színes, pszichedelikus kalandjait. A dokumentumfilm írója és rendezője Donick Cary, a producer Mike Rosenstein, valamint a Sunset Rose Pictures és a Sugarshack 2000 vezetői voltak. Netflix-premier: május 11. (via Indiewire)