Benedict Cumberbatch-et felismerhetetlenre maszkírozták az új filmje forgatásán

A Marvel-filmek sztárja ezúttal Londonban készít drámát a híres skizofrén macskás festőről, Louis Wainről.

Magunktól sosem találtuk volna ki, melyik híres sztár forgat épp kosztümös életrajzi filmet London utcáin fetrengve, vicces bajusszal és ódivatú szövetkabátban – a lenti képen bizony nem más látható, mint a felismerhetetlenre maszkírozott Benedict Cumberbatch!

A Marvel-filmek és a Sherlock tévésorozat sztárja nyár óta forgatja Londonban legújabb filmjét, ami a híres brit festő, Louis Wain életét dolgozza fel. Wain 1860 és 1939 között élt, leghíresebb képeire hatalmas szemű macskákat festett. Csakhogy a művészen az idő előrehaladtával a macskamánia mellett a skizofréniája is egyre inkább elhatalmasodott, így a kezdetben realista stílusban megalkotott állatokat később egyre bonyolultabb, szürreálisabb és absztraktabb macskaábrázolások váltották fel.

Kép forrása: Fidelio.hu

 

A macskás „festő életre” keltése igazán testhez álló feladat Benedict Cumberbatch számára, hiszen az utóbbi időben csupa olyan különc figurát formált meg (teljes fizikai átalakulást bemutatva), mint a Brexit-párti Dominic Cummings, a Wikileakst megalapító Julian Assange és Frankenstein professzor hullákból összevarrt szörnyetege. (via DigitalSpy)