Berágott a friss Oscar-díjas film producere a kritikusokra

Charles B. Wessler dühös e-mailekkel zaklatta azokat a filmes újságírókat, akik rosszat írtak a Zöld könyvről.

Az esetről az egyik érintett, Jenni Miller, az NBC kritikusa rántotta le a leplet, amikor Twitter-oldalán a napokban megosztotta a szóban forgó, még január 28-án született levelet. Wessler szenvedélyes soraiban elsősorban arról próbálja meggyőzni Millert, hogy az alkotás nem rasszista, hogy nem fehér emberek csinálták feketéknek, és hogy igenis szereti a fekete közönség is a filmet (a szerző The Green Book is a movie about racism, made by white people for white people. See the problem? – A Zöld könyv egy film a rasszizmusról, amit fehér emberek csináltak fehér embereknek. Látjátok a problémát? – címmel írt a műről).

Forrás: ADS Service

 

Az e-mail végén az azóta Oscar-díjjal jutalmazott producer azt írja, Millernek „az NBC újságírójaként k*rva nagy felelőssége van abban, hogy az igazságot írja, különben olyan lesz, mint a FOX riportere” (Wessler arra utal, hogy a Fox News a valóságot gyakran torzító híreivel Donald Trump szócsöveként működik – a szerk.).

Jenni Milleren kívül a Vanity Fair filmkritikusa, K. Austin Collins is kapott levelet Charles B. Wesslertől (aki egyébként régi alkotótársa a Zöld könyvet rendező Peter Farrellynek, a Dumb és Dumber óta tucatnyi filmjének a producere). Ő ugyan nem tette közzé az e-mailt, de azt nyilatkozta róla, sokkal „kioktatóbb és terjengősebb”.

Wessler az Oscar színpadán. Forrás: Kevin Winter / Getty Images

 

Wessler arrogáns leveleinek kiszivárgása a három Oscar-díj ellenére, amit a film nyert, nem jött túl jól a Zöld könyvnek, mert a mostani díjazást leszámítva eddig sem volt túl jó a sajtója. Nick Vallelonga forgatókönyvíró-producernek (az igaz történeten alapuló film egyik főhőse fiának) azért kellett bocsánatot kérnie, mert még évekkel ezelőtt kirakott egy 2001. szeptember 11-vel kapcsolatos muszlimellenes tweetet. Peter Farrellyről pedig most ásták elő, hogy még a Keresd a nőt! forgatásán azzal szórakoztatta a stábtagokat (köztük Cameron Diazt), hogy előkapta a péniszét. De a főszereplőnek, Viggo Mortensennek is jutott egy mondvacsinált botrány, amikor azt találta mondani, hogy „ma már nem mondhatjuk azt, hogy n**ger”.


(via The Guardian)