Betiltottak egy filmet a Jégvarázs 2-n történt macsétás támadás miatt

A szombaton Angliában történt megdöbbentő eset után a mozi vezetői úgy látják jónak, ha inkább nem vetítik tovább a Blue Story című bandaháborús mozit.

Az angliai Birmingham városának StarCity nevű plázájának mozijában szombat késő délután tört ki a zavargás, melynek keretében mintegy száz, bozótvágókkal felfegyverkezett tinédzser lepte el a Jégvarázs 2. vetítését. Miközben a helyszínt kiürítették, a támadásban több rendőr is arcsérülést szenvedett.

A hatóságok végül öt kamaszt tartóztattak le – köztük egy 13 éves lányt. A zavargásokra válaszként a Vue Cinema mozilánc (amelynek a mozijában a támadás történt) levette a műsorról a Blue Story című gengszterfilmet, mert attól tartanak, a bandaháborúról szóló történet tovább szítaná az indulatokat, és esetleg egy újabb tömeges késelést generálna.

A november 22-én bemutatott Blue Storyt egy Rapman nevű rapper (eredeti nevén Andrew Onwubolu) írta és rendezte, Londonban játszódik, és arról szól, hogy két fiatal, annak ellenére, hogy más-más bandába tartoznak, szoros barátságot köt, ám amikor kitör a bandaháború, baráti kapcsolatuk egyre nehezebben tartható, hiszen az utcán ellenségeknek számítanak.

A Rapman saját élményein alapuló alkotást az ottani korhatárbizottság „15 éven felülieknek ajánlott”-nak ítélte, a nyelvezete, illetve a benne látható erőszak, szex és droghasználat miatt. A Vue mozilánc most a hangpostáján hallható üzenetben figyelmezteti a nézőket arra, hogy a továbbiakban egyik mozijukban sem elérhető a film, így értelemszerűen a foglalások sem érvényesek rá.


(via Independent)