Bill Skarsgård elárulta, mitől lett ennyire félelmetes az Az bohóca

Hiénák hangját utánozta, és úgy nevetett, mintha egyszerre böfögne és sírna.

Az új Az lassan minden idők legtöbbet kaszáló horrorja lesz, nem csoda, hogy szinte minden nap megjelenik a filmről valami cikk forgatási érdekességekkel és stábinterjúkkal. A napokban a film gonosz bohócát alakító Bill Skarsgard mesélte el a Variety magazin podcastjében, hogyan készült fel az ördögi Az szerepére, és mi mindent tett meg azért, hogy a nézők ne hasonlítgassák folyton az alakítását Tim Curry 1990-es Krajcáros bohócához.

A 27 éves svéd sztár először a rekedt hangú Pennywise nevetését dolgozta ki aprólékosan, amihez a hiénák és medvék morgását is tanulmányozta.

Azt akartam, hogy a nevetése ne olyan legyen, mint egy nevetés, hanem inkább mint valami pánikroham vagy sírás. Semmiképp sem akartam valódi nevetést, hiszen ez a karakter nem ember, és nem is igazi bohóc.

Mire a színész megtalálta a megfelelő hangot, az már inkább böfögéssel kevert sírásra hasonlított. Korábban egyébként az is kiderült, hogy Skarsgard képes kifelé kancsalítani a szemeivel, aminek szintén nagy hasznát vette a forgatáson, még félelmetesebbé téve ezzel az Az bohócát. (via Digital Spy)