Blomkamp ha tehetné, újraforgatná az Elysiumot

Úgy érzi, nem dolgozta ki eléggé a világot és a szereplők motivációit. Jön a Zárt világ 2?

Neill Blomkamp ugyan nem rendezhette meg az Alien 5-öt, az elmúlt hetekben bemutatkozó, ingyenes sci-fi sorozata miatt viszont ismét rivaldafénybe került, és sorban adja az interjúkat a mozimagazinoknak. Ami persze nem csoda, hiszen bitang jók lettek a nyomasztóan undorító kisfilmjei (itt, itt és itt írtunk róla részletesebben).

A napokban a Screenrant kérdezgethette a dél-afrikai rendezőt, aki az Oats Studios kísérleti websorozata mellett arról is mesélt, hogy ha megtehetné, még egy Elysium mozifilmben bontaná ki a két részre szakadt utópisztikus társadalom történetét.

Még mindig imádom az Elysium világát. A gyűrű alakú űrállomással elkülönített társadalmi kasztok ötlete a mai napig nagyon vonzó számomra.  Jó lenne valamikor újra elmerülni ebben a világban, mert sokszor ellenállhatatlan késztetést érzek arra, hogy egy új filmet forgassak az Elysium világán. Azt hiszem, sokkal jobb munkát végeznék most, mint akkor, árnyaltabb lenne a téma, kidolgozottabb lenne a karakterek motivációja. Igen, azt hiszem, le tudnék forgatni egy jobb filmet.

Vajon ez azt jelenti, hogy már egy remake-et vagy egy folytatást tervezget? Könnyen lehet, hiszen nemrég jelentette be: District 10 címmel folytatná emlékezetes kultfilmjét, a 2009-es District 9-t.