Bond 25: váratlan fordulat

Nem is egy, hanem rögtön két olyan infó is kiszivárgott a most készülő 007-es mozival kapcsolatban, amire nem számítottunk. Az egyik (amennyiben tényleg igaz) valódi szenzáció!

Habár a produkció nagy csinnadratta közepette már megejtette a sorszám szerinti huszonötödik Bond film szereplőinek bejelentését, és akkor azt közölték: Rami Malek alakítja a mozi főgonoszát, most kiderült, hogy rajta kívül még egy gonosz figurája lesz a műnek – ráadásul egy ismerős arc. Christoph Waltz, aki a legutóbbi 007-es opusban, a 007 Spectre: A Fantom visszatérben alakította az ikonikus Blofeldet, és a jelek szerint a Bond 25-ben is megismétli szerepét.

Christoph Waltz mind Blofeld a Spectre-ben. Forrás: Fórum Hungary

 

Waltz olyan színészek után játszotta el a főgonoszt, mint Donald Pleasance, Max von Sydow és Telly Savalas, és most régi kollégái, Daniel Craig, Ralph Fiennes, Lea Seydoux, Jeffrey Wright , Ben Whishaw, Rory Kinnear és Naomie Harris, illetve a Bond-újonc Billy Magnussen, Lashana Lynch, David Dencik, Ana De Armas, Dali Benssalah és a már említett Rami Malek oldalán tér vissza. Azt nem fedték fel, vajon milyen kapcsolat lesz a korábbi gonosztevő és Malek vadonatúj rosszfiúja között.

Lashana Lynch a Bond 25 jamaicai sajtótájékoztatóján. Forrás: Roy Rochlin / Getty Images for Metro Goldwyn Mayer Pictures

 

További nem várt esemény, hogy egy névtelen forrás elpöttyintette, hogy az új filmben nem a James Bondot utoljára megformáló Daniel Craig lesz a 007-es ügynök, hanem a Marvel Kapitányból ismert Lashana Lynch.

„Lesz egy kulcsjelenet, amikor M azt mondja, »jöjjön be, 007-es!«, és akkor ő (Lynch) sétál be.

(…) Ezt olyan pillanatnak szánták, amikor mindenki kiejti a popcornt a kezéből. Bond attól még Bond marad, de 007-esként egy ragyogó nővel helyettesítették” – árulta el a jólértesült bennfentes.

A forrás szerint ezt a csavart a forgatókönyv csiszolgatására utólag felkért Phoebe Waller-Bridge (Megszállottak viadala) csempészte be a scriptbe. Mivel viszont a produkció természetesen minderről hivatalosan semmit sem árul el, nem tudni, hogy ezt

csak egyszeri poénnak szánták (mivel a Bond 25 úgy kezdődik, hogy Bond visszavonul, csak vissza kell térnie egy fontos esemény miatt, még az is lehet, hogy utána visszaveszi a 007-es szerepkört a női kollégától), esetleg már a filmben komolyabb szerep jut Lynch-nek, mint Craignek, sőt, ennél is továbbmenve, a franchise jövőjére is sordöntő hatással lesz-e (magyarán, hogy ezentúl nő lesz a Bond mozik főhőse).

Utóbbi jelenleg nem tűnik túl valószínűnek, hiszen Barbara Broccoli producer tavaly ősszel még határozottan leszögezte, hogy Bond nem lesz nő. Persze meg is gondolhatta magát, de annyi biztos, hogy az igazság ezzel kapcsolatban legkorábban 2020. április 3-án, a brit premier idején derül csak ki.


(via Variety, Collider)