Bong Joon-hóval és Guillermo del Toróval jön az ingyenes filmfesztivál

Alakul a program a koronavírus miatt elmaradt filmfesztiválok helyett szervezett We Are One: A Global Film Festivalon. Május 29-én indulnak!

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a világ legnagyobb filmfesztiváljai közül több mint húsz (Tribeca, Berlin, Cannes, Sundance, Toronto, Velence stb.) fogott össze, hogy a koronavírus miatt elmaradó események helyett a YouTube-on mutassanak be filmeket, ingyenesen. A YouTube.com/WeAreOne site-on elérhető mustra tíz napig fog tartani, és a beérkező adományokból a WHO-t támogatják a még mindig tartó járvány elleni harcban.

Most az is kiderült, hogy a We Are One-on több mint száz filmet mutatnak majd be: ezek közül 13 világpremier, 31 online premier, öt pedig nemzetközi online premier. Lesznek ezenkívül virtuális közönségtalálkozók is, olyan sztárrendezőkkel, mint Francis Ford Coppola, Steven Soderbergh, Bong Joon-ho, Guillermo del Toro, Jane Campion vagy Claire Denis.

A fesztivál filmjei 35 országból érkeznek, közülük 23 nagyjátékfilm, nyolc egész estés dokumentumfilm, 57 kisjátékfilm, tizenöt rövid doku, tizenöt archív beszélgetés, és lesz négy exkluzív fesztiválesemény, továbbá egy öt alkotásból álló VR (virtuális valóság) szekció is. A kísérőprogramok között pedig olyan eseményeket találunk, mint például egy 30 perces DJ szett.

Eeb Allay Ooo! Forrás: We Are One: A Global Film Festival

 

A bemutatandó filmek között olyan különlegességeket láthatunk, mint például a hivatásos majomkergetőkről szóló Eeb Allay Ooo!, egy The Iron Hammer című sport doku, amit Joan Chen színésznő rendezett, illetve egy rövid sci-fi, az Alteration, amelyben az Az rémséges bohóca, Bill Skarsgård játssza az egyik szerepet. A We Are One: A Global Film Festival május 29-től június 7-ig tart. A részletes programot itt találjuk.


(via IndieWire)