Bosszúállók – Végjáték: ezért mellőzték Fekete Özvegy karakterét

SPOILERHEGYEK! A film egyik rendezője reagált azoknak a rajongóknak a panaszára, akik azt sérelmezték, miért nem kapta meg a Scarlett Johansson által játszott figura a Végjáték befejezésekor a megfelelő végtisztességet.

A Bosszúállók: Végjátékban a legnagyobb sokkot az okozta a nézők számára, hogy a Thanos csettintését követő kármentésben mely szuperhősök maradtak életben, és kik áldozták fel magukat. De miközben a megöregedett és visszavonult Amerika Kapitányról és az önmagát feláldozó Tony Starkról/Vasemberről rengeteg szó esett, addig a Fekete Özvegy/Natasha Romanoff mintha kissé háttérbe lett volna szorítva – holott ő is ugyanúgy feláldozta magát, mint Stark.

Ha ugyanis a figura nem öli meg magát a Vormiron, hogy Sólyomszem visszatérhessen a Lélekkővel, akkor nem tudták volna megmenteni azt a rengeteg embert, aki Thanos csettintésének áldozatává vált. Áldozathozatala tehát teljesen egyenértékű volt Tony Starkéval – sőt: Vasember önfeláldozása nem is teljesülhetett volna, ha előbb a Fekete Özvegy nem áldozza fel magát.

A film végén azonban Vasember volt az, akinek hatalmas megemlékezést rendeztek, rengeteg gyászoló szuperhőssel, miközben Sólyomszem és a Skarlát Boszorkány magányosan gyászolta a sarokban Natashát, illetve Víziót – szóval olyan volt az egész, mintha az ő halálukkal senki más nem is törődne (Bruce Bannert/Hulkot leszámítva, természetesen).

Mivel a Fekete Özvegy korábban is jórészt megmaradt a háttérben, a rivaldafény pedig végig Tony Starknak jutott (az egyetlen kivételt az Amerika Kapitány: A tél katonája vége jelentette), most végre eljött volna a megfelelő pillanat, hogy az alkotók Natasha Romanoffnak is megadják azt a figyelmet, ami járt volna neki – mégis elmulasztották. Ennek azonban, mint most kiderült, megvolt a maga oka.

Natasha Romanoff/Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) a Bosszúállók: Végjátékban. Forrás: Fórum Hungary

 

„Az emberek folyton azt kérdezgetik tőlem, miért nem kapott Natasha ugyanakkora figyelmet a halála után, mint Tony. Nos, a válasz az, hogy

a Vasembernek nem lesz több filmje. Tonyval végeztünk. Natashának viszont most jön a saját filmje.

És miközben lineárisan már nyilván nem fejlődhet a története, ezzel egy csomó játékidőt kap még” – magyarázta a Bosszúállók: Végjáték egyik rendezője, Joe Russo a film házimozis kiadásának audiokommentárján.

A részben hazánkban forgatott Fekete Özvegy előzményfilmet 2020. április 30-án mutatják be a magyar mozik – szóval jó pár hónapot kell még várniuk a karakter rajongóinak. De Russo válasza megfelel arra a kérdésre is, hogy Vízió miért lett elhanyagolva: hiszen (ahogy arról a tévés spin-offokat listázó korábbi cikkünkben már írtunk) ez a figura is vissza fog térni valamilyen formában a Disney+-ra 2021 tavaszán érkező WandaVision című sorozatban.


(via The Wrap)