Bréking! Itt az első Transformers mozifilm, ami nem lesz ökörség!

Űrdongó saját sztorija olyan, mintha Spielberg egy robottal forgatta volna újra az E.T.-t!

Szívmelengető előzetes jött pár órája ki a sorban hatodik gigaköltségvetésű Transformers mozifilmhez, amit már szerencsére nem a robbantásfetisiszta Michael Bay fog rendezni. Hanem Travis Knight, aki olyan pompás családmeséken és animációkon dolgozott korábban animátorként és producerként, mint a Doboztrollok, a ParaNorman vagy a Kubo és a varázshúrok.

Talán épp emiatt az Űrdongó egyáltalán nem a Bay-féle, sokmilliárdos bevételt termelő robotos pusztításpornókra hasonlít. Hanem olyan, mintha Spielberg 1987-ben újraforgatta volna az E.T.-t, csak most hazavágyó kis űrlény helyett az Iron Giant óriásrobotja bandázik egy földi gyerekkel, aki itt történetesen nem egy gyógyegér, osztály lúzere kisfiú, hanem egy különc, autóbolond tinilány (Hailee Steinfeld).

A sztori amúgy valóban 20 évvel a 2007-es, első mozifilm előtt játszódik. 1987-et írunk, Űrdongó az Álcák elleni harcban súlyosan megsérült, és most egy tengerparti kaliforniai kisváros roncstelepén próbál elrejtőzni – a korszellemhez hűen egy leharcolt Volkswagen bogárhátúként. Csakhogy felfedezi őt egy önmagát kereső, lázadó lány, így a két számkivetett idővel összebarátkozik.

Természetesen ahogy az már ilyenkor lenni szokott, felbukkannak a gaz Álcák és más furcsa szerzetek, a 18 éves Charlie Watson pedig belekeveredik élete legnagyobb kalandjába! Hazai premier: december 20.